Ennek az ételnek a köretét már elkészítettem korábban is. Igaz, hogy akkor csak karfiolt használtam. Judit azt javasolta, hogy tegyek hozzá brokkolit is. Így most az is került bele. Nagyjából egy óra alatt elkészíthető és tálalható.

Pikáns zabpelyhes fasírt, parmezános sült "rózsák"-kal, petrezselymes-joghurtos öntettel

Hozzávalók négy adaghoz:

A fasírthoz

  • 50 dkg darált pulykamell
  • 3 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • piros paprika
  • csípős ketchup (vagy normál, ízlés szerint)
  • apró szemű zabpehely
  • kókuszolaj a fasírtok sütéséhez

A rózsákhoz

  • 1 közepes karfiol
  • 1 brokkoli
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • kb. 10 dkg reszelt parmezán sajt

Az öntethez

  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1/2 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál oliva olaj
  • néhány szál tépett petrezselyem

Elkészítése:

  1. A darálthúst, a tojásokat, a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát és a fűszereket (ízlés szerint) egy tálban összekeverem és hozzáadok annyi zabpelyhet, hogy formázható masszát kapjak. A kész masszát lefedem és hűtőbe teszem.
  2. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban összekeverem és lefedve szintén a hűtőbe teszem.
  3. A karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedem. A rózsákat egy nagy tálba teszem, rájuk öntök két felvert tojást és jól megforgatom őket a tojásban.
  4. 1-2 evőkanál zsemlemorzsát szórok rájuk (amennyit felvesz) és abban is jól megforgatom őket.
  5. A maradék két tojással és újabb 1-2 evőkanál zsemlemorzsával a folyamatot megismétlem.
  6. Az így duplán "panírozott" rózsákat tepsibe rakom, megszórom őket egyenletesen a parmezán sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt szépen megpirítom.
  7. A fasírt masszából közepes méretű pogácsákat készítek és a forró kókuszolajban kisütőm őket.
  8. A kész fasírtot és a rózsákat tányérra tálalom és meglocsolom a korábban elkészített öntettel.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...