Nagyon szép cukkinket vásároltam a piacon azzal az előre megfontolt szándékkal, hogy egy ráérős reggelen kiváló kiegészítői lesznek majd egy tojásrántottának. Végül másképpen lett. Reggelire nem készült tojásrántotta, ráérősnek se volt mondható éppen a reggel, így a cukkinik más formában kerültek a tányérra.

cukkini laktózmentes sajt barnarizs tejföl tojás olaj majonéz remulád cukkini remulád parmezán parmezán forgács reszelt parmezán sonkahagyma kókuszzsír mustár citromlé só bors

Parmezános töltött cukkini, cukkini remuláddal

Hozzávalók

A töltött cukkinhez

  • 2 db közepes cukkini
  • 25 dkg darált pulyka
  • 10 dkg barnarizs
  • 5 dkg laktózmentes sajt
  • 1 db tojás
  • 2 db közepes sonkahagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • egy kevés kókuszzsír
  • curry
  • bors
  • egy kevés parmezán forgács vagy reszelt parmezán

A cukkini remuládhoz

  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • citromlé
  • cukkini velő (a cukkini magnélküli belseje)

Elkészítése

A barnarizst kókuszzsíron megpirítjuk, majd sós, currys vízben megfőzzük. A sózott, borsozott  darált pulykát az apróra vágott kókuszzsíron megpirított sonkahagymán félkészre pirítjuk. A félkészre pirított húst összekeverjük a megfőzött rizzsel, az apró kockákra vágott sajttal, egy egész tojással. Izlés szerint fűszerezzük. A cukkinikat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, a belsejüket amennyire lehet kikaparjuk. A kikapart cukkini velőt félretesszük a remulád mártáshoz.

cukkini laktózmentes sajt barnarizs tejföl tojás olaj majonéz remulád cukkini remulád parmezán parmezán forgács reszelt parmezán sonkahagyma kókuszzsír mustár citromlé só borsA töltelékkel a cukkinit megtöltjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütés vége előtt a tölteléket megszórjuk a parmezánnal és így fejezzük be a sütést. 

Amíg a töltött cukkini sül, addig elkészítjük a cukkini remulád mártást.

A cukkini velőt kisebb darabokra aprítjuk, sózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. A kinyomkodott cukiini velőt ezután egy kevés zsiradékon megpirítjuk. 
A két tojás sárgáját összekeverjük a mustárral és folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk az olajat. Tulajdonképpen egy majonézt készítünk, majd az elkészített majonézhez hozzáadjuk a tejfölt, a pirított cukkinit és a citromlevet, izlés szerint.

cukkini laktózmentes sajt barnarizs tejföl tojás olaj majonéz remulád cukkini remulád parmezán parmezán forgács reszelt parmezán sonkahagyma kókuszzsír mustár citromlé só borsA töltött cukkiniket félbevágjuk és a cukkinis remuláddal, esetleg bébispenóttal tálaljuk.

Tipp: A tölteléket ízlés szerint változtathatjuk.
 

#barnakonyhaja ...folytatása következik...