Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cukkini töltve

Nagyon szép cukkinket vásároltam a piacon azzal az előre megfontolt szándékkal, hogy egy ráérős reggelen kiváló kiegészítői lesznek majd egy tojásrántottának. Végül másképpen lett. Reggelire nem készült tojásrántotta, ráérősnek se volt mondható éppen a reggel, így a cukkinik más formában kerültek a tányérra.

cukkini laktózmentes sajt barnarizs tejföl tojás olaj majonéz remulád cukkini remulád parmezán parmezán forgács reszelt parmezán sonkahagyma kókuszzsír mustár citromlé só bors

Parmezános töltött cukkini, cukkini remuláddal

Hozzávalók

A töltött cukkinhez

  • 2 db közepes cukkini
  • 25 dkg darált pulyka
  • 10 dkg barnarizs
  • 5 dkg laktózmentes sajt
  • 1 db tojás
  • 2 db közepes sonkahagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • egy kevés kókuszzsír
  • curry
  • bors
  • egy kevés parmezán forgács vagy reszelt parmezán

A cukkini remuládhoz

  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • citromlé
  • cukkini velő (a cukkini magnélküli belseje)

Elkészítése

A barnarizst kókuszzsíron megpirítjuk, majd sós, currys vízben megfőzzük. A sózott, borsozott  darált pulykát az apróra vágott kókuszzsíron megpirított sonkahagymán félkészre pirítjuk. A félkészre pirított húst összekeverjük a megfőzött rizzsel, az apró kockákra vágott sajttal, egy egész tojással. Izlés szerint fűszerezzük. A cukkinikat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, a belsejüket amennyire lehet kikaparjuk. A kikapart cukkini velőt félretesszük a remulád mártáshoz.

cukkini laktózmentes sajt barnarizs tejföl tojás olaj majonéz remulád cukkini remulád parmezán parmezán forgács reszelt parmezán sonkahagyma kókuszzsír mustár citromlé só borsA töltelékkel a cukkinit megtöltjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütés vége előtt a tölteléket megszórjuk a parmezánnal és így fejezzük be a sütést. 

Amíg a töltött cukkini sül, addig elkészítjük a cukkini remulád mártást.

A cukkini velőt kisebb darabokra aprítjuk, sózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. A kinyomkodott cukiini velőt ezután egy kevés zsiradékon megpirítjuk. 
A két tojás sárgáját összekeverjük a mustárral és folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk az olajat. Tulajdonképpen egy majonézt készítünk, majd az elkészített majonézhez hozzáadjuk a tejfölt, a pirított cukkinit és a citromlevet, izlés szerint.

cukkini laktózmentes sajt barnarizs tejföl tojás olaj majonéz remulád cukkini remulád parmezán parmezán forgács reszelt parmezán sonkahagyma kókuszzsír mustár citromlé só borsA töltött cukkiniket félbevágjuk és a cukkinis remuláddal, esetleg bébispenóttal tálaljuk.

Tipp: A tölteléket ízlés szerint változtathatjuk.
 

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

A Konyhafőkökben készítettem: Pirított garnéla

A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében szerdán, az első feladat a séf által adott fő alapanyag, az ostoros, csíkos garnéla kreatív felhasználása volt.

Az ízek jók lettek, de a tálalásban talált hiányosságokat a zsűri.

bulgur ostoros csíkos garnéla hagyma só paradicsom uborka színes kaliforniai paprika málnaecet citrom olaj kakukkfű bazsalikom vaj fokhagyma A KonyhafőnökPirított garnéla hideg bulgursalátával

Hozzávalók:

  • bulgur
  • ostoros csíkos garnéla
  • hagyma
  • paradicsom
  • uborka
  • színes kaliforniai paprikák
  • málnaecet
  • citrom
  • olaj
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • vaj
  • fokhagyma

Elkészítése:

A bulgurt forró olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük vízzel, egy egész hagymát beleteszünk a főzővizébe, sózzuk és készre főzzük. Miután megfőtt, lehűtjük. Paradicsomot, uborkát, színes kaliforniai paprikákat kis kockákra aprítjuk és a lehűtött bulgurral összekeverjük. Málnaecettel, citromlével, olajjal, kakukkfűvel, bazsalikommal ízlés szerint ízesítjük, majd félretesszük.

bulgur ostoros csíkos garnéla hagyma só paradicsom uborka színes kaliforniai paprika málnaecet citrom olaj kakukkfű bazsalikom vaj fokhagyma A KonyhafőnökA rák páncélját eltávolítjuk, forró olajon megpirítjuk, a bulgur főzőlevével felöntjük. Vaj hozzáadása mellett szósszá redukáljuk. Az egész garnélákból a bélcsatornát eltávolítjuk és hurkapálcára felszúrjuk, hogy a sütésnél egyenes maradjon. A zúzott fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd a fokhagyma darabok eltávolítása után a garnélát készre pirítjuk. Tálaláskor hideg bulgursaláta ágyat készítünk, melyre ráhelyezzük az egész garnélákat, miután a hurkapálcikákat eltávolítottuk belőlük. Az elkészült szószt kis tálban a tányér mellé kínáljuk.

bulgur ostoros csíkos garnéla hagyma só paradicsom uborka színes kaliforniai paprika málnaecet citrom olaj kakukkfű bazsalikom vaj fokhagyma A KonyhafőnökA versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/342032576139670/

0 Tovább

A Konyhafőnökben készítettem: Libamell szeletek

A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében kedden, az első feladat egy olyan étel elkészítése volt, amelyben liba és szőlő is felhasználásra kerül. Menet közben módosítottam a tervemet és ráadásul az idő is nagyon szorított. Valóban egy diétás tányér sikeredet!

libamell sárgarépa fehérrépa lilahagyma szőlő saláta vaj A Konyhafőnök

Pirított libamell szeletek, zöldséges krémmel töltött szőlővel, pirított libaháj kockákkal

Hozzávalók:

  • libamell
  • bors
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • lilahagyma
  • szőlő
  • vaj
  • saláta

Elkészítése:

A bőrös libamell szeletet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és körbepirítjuk. Darabolt sárgarépával, fehérrépával, lilahagymával és szőlőszemekkel, alufóliával lefedett tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ezután a húst pihentetjük.

A párolt zöldségekből krémet készítünk, szükség esetén vajjal fényesítjük, és a kimagozott szőlőszemekbe töltjük.

Egy libaháj csíkot felkockázunk, és a kockákat zsírjára sütjük. Tálalás előtt a libamellet felszeleteljük, a szeletek két oldalát megpirítjuk, és zöldsaláta ágyon tálaljuk.

libamell sárgarépa fehérrépa lilahagyma szőlő saláta vaj A KonyhafőnökA versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/341424842867110/

0 Tovább

Diétás vacsora

Attila hívta fel a figyelmemet a következő ételre. Az eredeti receptet egy kicsit átalakítottam, de a diétássága nem változott. :-)

A vacsorához én salátával tálaltam, de bármilyen más körettel is tálalható.

lencse csirkemell gyömbér fokhagyma só szívsaláta joghurt olíva olaj vörös áfonya mozarella

Lencsés fasírt salátával

Hozzávalók

A fasírthoz:

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 10 dkg lencse (száraz)
  • fűszerek ízlés szerint (fokhagyma, gyömbér, garam masala, szárított chilipaprika, bors, só)
  • 1/2 dl olíva olaj
  • 5 ek kókusz zsír a sütéshez 

A salátához:

  • 2 fej szívsaláta
  • 1 csomag mozzarella
  • 5 evőkanál joghurt
  • olívaolaj
  • 3 evőkanál aszalt vörös áfonya

Elkészítése:

  1.  A lencsét 10 percig párolom, majd megdarálom és a darált csirkemellhez adom. Ízlés szerint fűszerezem és hozzáadom az olíva olajat.
  2. Az egészet jól összekeverem, majd vizes kézzel egyforma pogácsákat készítek belőlük.
  3. A forró kókusz zsírban megsütőm a húspogácsákat.
  1. A szívsalátákat leveleire szedem, megmosom és a zöldség centrifugával megszárítom őket.
  2. Egy tálba beleteszem a joghurtot, az olíva olajat és a sót.
  3. Jól összekeverem és azután beleforgatom a leszáríított salátaleveleket.
  4. Ezután megszórom az apróra tépett mozzarellával és az apróra vágott vörös áfonyával. 

Tippek:

A száraz lencse helyett lehet használni konzerv lencsét is. Azt nem kell párolni.

Én keleties ízű fasírtot szerettem volna készíteni, de ízlés szerint bármilyen fűszerezéssel elkészíthető.

Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!

#barnakonyhaja 

0 Tovább

Percek alatt asztalon az ebéd

Kicsit elhúzódott a délutáni programunk és a betervezett konfitált kacsa elkészítésének végét  már nehezen tudtuk volna evés nélkül kivárni.

Így ismét az a helyzet állt elő, amivel gondolom mások is igen gyakran találkoznak, hogy abból kellett ételt készíteni amit itthon találtam. Íme a mai estebéd.

Cukkinis-sonkás penne

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg penne
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes cukkini
  • 4 szelet füstölt sonka
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 szál petrezselyem
  • kókuszolaj
  • bors
  • 5-10 dkg sajt
  • szerecsendió (tálaláshoz)
  • olivaolaj (tálaláshoz)

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott hagymát a sonkával egy kevés kókuszolajon serpenyőben megpirítom.
  2. A megpucolt, felkockázott cukkint is a serpenyőbe teszem és tovább pirítom őket.
  3. Ha a cukkini puha lett, akkor hozzáöntöm a tejszínt, sóval, borssal ízesítem és összeforralom.
  4. A megzőzött tésztáról leöntöm a vizet és beleforgatom a tejszínes szószba.
  5. A szószos tésztát tányérra teszem. Megszórom felkockázott sajttal, tépett petrezselyemmel, reszelek rá szerecsendiót és meglocsolom egy kis olivaolajjal.

Elkészítési idő kb. 20 perc. (Amíg a tésztát megfőztem, addig a szószt elkészítettem.)

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább
«
12

Barna konyhája

blogavatar

Sütés, főzés, "egészséges" ételek, hobbi, alkotások, élmények, #barnakonyhaja #barnafőz #barnasüt

Címkefelhő

tojás (13),citrom (6),(6),eritrit (5),paradicsom (4),zabpehelyliszt (4),A Konyhafőnök (4),zabpehely (4),joghurt (4),sütőpor (4),fokhagyma (3),sajt (3),hagyma (3),cukkini (3),zsírszegény túró (3),fahéj (3),kakaó (3),olaj (3),csirkemell (3),fehérrépa (3),vaj (3),erdeigyümölcs (2),tej (2),Alma (2),krémsajt (2),szilva (2),egészséges étel (2),bors (2),saláta (2),sárgarépa (2),natúr joghurt (2),lilahagyma (2),uborka (2),xilit (2),dió (2),mozarella (2),szódabikarbóna (2),bazsalikom (2),leveles tészta (2),petrezselyem (2),túró (2),sütemény (2),mák (2),brokkoli (2),gyömbér (2),masnap (2),karfiol (2),palacsinta (2),szívsaláta (1),túrókrém (1),édesség (1),olíva olaj (1),Barna konyhája (1),vörös áfonya (1),mogyoró tej (1),egészséges (1),sovány túró (1),kókuszliszt (1),másnap (1),trappista sajt (1),csiperkegomba (1),zsírszegény főző kakaópor (1),liga margarin (1),amerikai palacsinta (1),laktózmentes tej (1),garnéla (1),túrótorta (1),liszt mentes (1),kókusz tej (1),málnaecet (1),barnarizs (1),tejföl (1),majonéz (1),laktózmentes sajt (1),#barnakonyhaja (1),darált mák (1),#barnasüt (1),remulád (1),cukkini remulád (1),kókuszzsír (1),mustár (1),citromlé (1),sonkahagyma (1),reszelt parmezán (1),parmezán (1),parmezán forgács (1),málna (1),eper (1),bulgur (1),ostoros csíkos garnéla (1),színes kaliforniai paprika (1),szőlő (1),libamell (1),bébispenót (1),feketeretek (1),lencse (1),kakukkfű (1),zsírszegény kakaó (1),vanília (1),zsemlemorzsa (1),jégkáposzta (1),lepényhal (1),zeller (1),risottó (1),keksz (1),feta sajt (1),tonhal (1),bagett (1),mediterrán (1),virsli (1),lecsó (1),paprika (1),penne (1),füstölt sajt (1),kacsa (1),édesburgonya (1),füstölt sonka (1),tejszín (1),oliva olaj (1),szerecsendió (1),öntet (1),fasírt (1),alma (1),csomagolás (1),doboz (1),almarózsa (1),sajtos tészta (1),zsíros kenyér (1),tojásrántotta (1),fehérje (1),parradicsom (1),sonka (1),sós sütemény (1),piskóta (1),kocka (1),uzsonna (1),tízórai (1),cékla (1),kacsamell (1),stevia (1),muffin (1),sütőtök (1),kezdetek (1),étcsokoládés szója drazsé (1),menta (1),étcsokoládé (1),csokoládé (1),körte (1),barnacukor (1),mazsola (1),szegfűszeg (1),szerecsndió (1),rízsliszt (1),olívaolaj (1),gyümölcs joghurt (1),reggeli (1),narancslé (1),Párizs (1),croissant (1),bögre (1),mikró (1),rozmaring (1),édesítő (1),baugette (1),rosé bor (1),bögrés süti (1),tapasztalat (1),reggel (1),süti (1),vörösbor (1),pékség (1),folyékony édesítő (1)

Utolsó kommentek

Követők

Kiss Barna