Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cukkini töltve

Nagyon szép cukkinket vásároltam a piacon azzal az előre megfontolt szándékkal, hogy egy ráérős reggelen kiváló kiegészítői lesznek majd egy tojásrántottának. Végül másképpen lett. Reggelire nem készült tojásrántotta, ráérősnek se volt mondható éppen a reggel, így a cukkinik más formában kerültek a tányérra.

cukkini laktózmentes sajt barnarizs tejföl tojás olaj majonéz remulád cukkini remulád parmezán parmezán forgács reszelt parmezán sonkahagyma kókuszzsír mustár citromlé só bors

Parmezános töltött cukkini, cukkini remuláddal

Hozzávalók

A töltött cukkinhez

  • 2 db közepes cukkini
  • 25 dkg darált pulyka
  • 10 dkg barnarizs
  • 5 dkg laktózmentes sajt
  • 1 db tojás
  • 2 db közepes sonkahagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • egy kevés kókuszzsír
  • curry
  • bors
  • egy kevés parmezán forgács vagy reszelt parmezán

A cukkini remuládhoz

  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • citromlé
  • cukkini velő (a cukkini magnélküli belseje)

Elkészítése

A barnarizst kókuszzsíron megpirítjuk, majd sós, currys vízben megfőzzük. A sózott, borsozott  darált pulykát az apróra vágott kókuszzsíron megpirított sonkahagymán félkészre pirítjuk. A félkészre pirított húst összekeverjük a megfőzött rizzsel, az apró kockákra vágott sajttal, egy egész tojással. Izlés szerint fűszerezzük. A cukkinikat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, a belsejüket amennyire lehet kikaparjuk. A kikapart cukkini velőt félretesszük a remulád mártáshoz.

cukkini laktózmentes sajt barnarizs tejföl tojás olaj majonéz remulád cukkini remulád parmezán parmezán forgács reszelt parmezán sonkahagyma kókuszzsír mustár citromlé só borsA töltelékkel a cukkinit megtöltjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütés vége előtt a tölteléket megszórjuk a parmezánnal és így fejezzük be a sütést. 

Amíg a töltött cukkini sül, addig elkészítjük a cukkini remulád mártást.

A cukkini velőt kisebb darabokra aprítjuk, sózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. A kinyomkodott cukiini velőt ezután egy kevés zsiradékon megpirítjuk. 
A két tojás sárgáját összekeverjük a mustárral és folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk az olajat. Tulajdonképpen egy majonézt készítünk, majd az elkészített majonézhez hozzáadjuk a tejfölt, a pirított cukkinit és a citromlevet, izlés szerint.

cukkini laktózmentes sajt barnarizs tejföl tojás olaj majonéz remulád cukkini remulád parmezán parmezán forgács reszelt parmezán sonkahagyma kókuszzsír mustár citromlé só borsA töltött cukkiniket félbevágjuk és a cukkinis remuláddal, esetleg bébispenóttal tálaljuk.

Tipp: A tölteléket ízlés szerint változtathatjuk.
 

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

A Konyhafőnökben készítettem: Csirkemell feketén fehéren

A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében kedden, a második feladat szerint a fekete-fehér színeknek kellett megjelennie a tányérokon. Nekem ez nem sikerült a legjobban. A tányér fele megfelelt az elvárásoknak, de a másik fele nem illlett a tanyérra.

csirkemell karfiol feketeretek fehérrépa vaj sajt A KonyhafőnökKarfiolos csirkemell töltött fekete retekkel

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • bors
  • karfiol
  • sajt
  • feketeretek
  • fehérrépa
  • vaj

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A karfiolt virágaira szedjük, és fűszerezett lében félkészre pároljuk, majd az előkészített csirkemellre halmozzuk. Ezután sajttal beborítjuk, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

csirkemell karfiol feketeretek fehérrépa vaj sajt A Konyhafőnök

A fekete retek gumókat vékony szeletekre vágjuk, blansírozzuk, majd egy sugár irányban ejtett vágás segítségével kis tölcséreket készítünk belőle. A tölcséreket selymes állagú, fehérrépa-krémmel megtöltjük. Végezetül zöld fűszerekkel díszítve egy pici olíva öntettel tálaljuk.

csirkemell karfiol feketeretek fehérrépa vaj sajt A KonyhafőnökA versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/341435119532749/
 

0 Tovább

Csíkos és Finom

Az alábbi recept egy könnyen elkészíthető egészséges sütemény receptje. A tészta gyorsan összeállítható és a munka nagy részét a sütő elvégzi.

sovány túró krémsajt szilva erdeigyümölcs tojás kakaó liszt mentes joghurt túrótorta egészséges egészséges ételLiszt mentes túrótorta szilvás-erdeigyümölcsös szósszal (8 szeletes)

Hozzávalók:

Túrótorta

250 g zsírszegény krémsajt

275 g zsírszegény tehéntúró (darabos állagú)

4 evőkanál natúr joghurt

3 db tojás

1 csomag vanília ízű pudingpor

2 evőkanál zsírszegény kakaó

édesítő ízlés szerint

Szilvás-erdeigyümölcsös szósz

4 db szilva

150 g fagyasztot erdei gyümölcs

édesítő ízlés szerint

Elkészítése

1, A krémsajtot és túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenként a tojásokat, majd végül a krémet ízlés szerint édesíthetjük.

2, Az elkészült krémet két részre osztjuk: a krém 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzászitáljuk a kakaót és elkeverjük.

3, Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a formába rétegezzük a masszát. A kakaó nélküli és kakaós krémet apránként, felválta, a forma közepébe öntve rétegezzük. A kakaó nélküli krémmel kezdjük, és addig folytatjuk, míg a krém el nem fogy. „Öntésenként” körülbelül fél csészényit öntünk a tortaformába.

4, A tortát 175 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 150 °C-ra és további 30 percig sütjük.

5, A megsült tortát kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőszekrényben tároljuk.

6, A tálaláshoz az apróra vágott szilvát kevés vizzel és édesítővel pépesre forraljuk, majd a hozzáadott fagyasztot erdei gyümölccsel újra felforraljuk.

sovány túró krémsajt szilva erdeigyümölcs tojás kakaó liszt mentes joghurt túrótorta egészséges egészséges ételTipp:

Az elkészítés során minél tovább turmixoljuk a krémet, annál cseppfolyósabb lesz, és annyál könnyebben lehet a formába önteni. Azonban vigyázzunk arra, hogy a krém ne legyen túlságosan folyékony, mert akkor nem sül meg. Ha úgy érezzük, hogy híg lett a massza, akkor egy kis útifű maghéjjal sűríthetjük.

Összetétele:

fehérje 98 g; zsír 22 g; szénhidrát 54 g
Összesen 820 kcal (8 szelet)

0 Tovább

Másnap jobban érzed majd magad

Sokszor felmerül, hogy egészségesebben kellene étkezni. Egyik napról a másiknapra történő drasztikus változtatásra csak kevesen képesek. Az első lépéseket megtétele általában a legnehezebb. Sokat jelenthet, ha egy-egy étkezésnél megpróbálunk bizonyos alapanyagokat helyettesíteni.

Erre egy jó példa a sokak által kedvelt pizza (egy kicsit másképpen), melyet otthon is elkészítethetünk. Alap konyhai tudással is bátran érdemes nekiállni!

 Csirkés-gombás-brokkolis túró alapú pizza

Hozzávalók:

Túrós pizza alap

  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 1 db tojás
  • 75 g (1,5 evőkanál) 12%-os tejföl
  • 30 g (4 evőkanál) zabpehelyliszt
  • oregánó

Feltét

  • 220 g csirkemell
  • 135 g csiperke gomba
  • 150 g brokkoli
  • 75 g (1,5 evőkanál) 12%-os tejföl
  • 30 g reszelt trappista sajt

Elkészítése

A túrós pizza alap hozzávalóit egy tálban összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük pizza formára alakítva. 150 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig elősütjük.

Így néz ki amikor elkészül:

másnap masnap zsírszegény túró tojás zabpehelyliszt brokkoli csirkemell csiperkegomba sajt trappista sajt egészséges étel

A csíkokra vágott csirkemellet és a feldarabolt gombákat külön-külön lepirítjuk, a rózsáira szedet brokkolit pedig megpároljuk. Az így előkészített feltéteket a pizza alapra tesszük, meglocsoljuk tejföllel és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A sajtot a sütés félidejében szórjuk rá.

másnap masnap zsírszegény túró tojás zabpehelyliszt brokkoli csirkemell csiperkegomba sajt trappista sajt egészséges étel

Tipp:

  • Javaslom, hogy a pizza alapot készítsük el előre és hagyjuk kihűlni.
  • A feltétet tetszés szerint változtathatjuk


Ha néha-néha megpróbálunk változtatni egy kicsit az étkezésünket, akkor ezzel már tettünk valamit az egészségünkért. Garantált, hogy másnap jobban érezzük majd magunkat!

0 Tovább

A croissant (szó szerint: növekvő holdat jelent :-)) és a baugette (hosszúra nyújtott francia fehér kenyér) hazájában jártunk 1.

A #barnakonyhaja stáb néhány nappal ezelőtt Párizsban járt. Fogadjátok szeretettel ezt a kis képes beszámolót Judittól!

A kissé hosszúra nyúlt utazás után végre elértünk a szállásunkat, amely mellett – a legnagyobb örömünkre – egy pékség üzemelt.

Be is mentünk, hogy körbenézzünk/szagoljunk…

és persze meg is kóstoltuk a croissant.

Vélemény: a croissant nagyon lágy tapintású, foszlós állagú volt. Az íze nem sós, nem édes, egyszerűen vajas. Az illata is leginkább friss vaj illat. Legjobb tépni és falatonként, élvezettel megenni. Egyszerűen tökéletes volt!

Délután az éhségtől hajtva beültünk egy helyi kávézó/büfé komplexumba, ahol frissen készített bruschetta-t (olasz pirítós kenyér) kínáltak. (igaz ez egy tipikus olasz étel, de mivel az ételeket franciául írták ki, így nem akartunk kockáztatni…)

Vélemény: Kicsit sokat kellett várnunk, de megérte… legalábbis annyira éhesek voltunk, hogy azt hiszem megérte :-)

Az egyik fokhagymás, olívaolajos, paradicsomos, bazsalikomos bruschetta volt, ami a maga vega módján elég finom és ízletes volt.

A másik füstölt (pármai) sonkás volt, ami szintén elég finomra sikerült. A kenyér a maga pirítós módján kellőképp roppanós és száraz volt, hogy a feltétek jól érvényesülhessenek rajta.

Ebéd után, hogy bele nem fulladjunk a pirítósba vettünk egy igazi „amerikai csodát” amit már régóta meg szerettem volna kóstolni: zöld címkés Coca-Cola Life-t.

Vélemény: ebben a kólában kevesebb a cukor, helyette sztívia van benne. A hagyományos kólához képest pedig csak kétharmad annyi kalóriát tartalmaz. Az ízén nem igazán érezni a másságát, talán egy kicsit édesebb.

Este megkóstoltuk a pékségnél sütött baugette-t, tejszínes krémsajttal és friss, illatos paradicsommal. Fenséges volt! A baugette kívül ropogós, szinte keménynek tűnő héja alatt belül friss és nagyon puha. A krémsajt lágy, tejszínes íze a friss paradicsommal nagyszerűen passzolt a baugette-hez. Vettünk hozzá egy helyi rosé- és egy vörösbort csak, hogy az összhatás még jobb legyen.

A végére hagytuk – szintén a pékségnél vásárolt – apró epres/krémes tortácskát.

Ezután a vacsora után, szívesen kerekedtünk fel, hogy megnézzük az éjszakai fényeiben pompázó várost.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább
«
12

Barna konyhája

blogavatar

Sütés, főzés, "egészséges" ételek, hobbi, alkotások, élmények, #barnakonyhaja #barnafőz #barnasüt

Címkefelhő

tojás (13),citrom (6),(6),eritrit (5),paradicsom (4),zabpehelyliszt (4),A Konyhafőnök (4),zabpehely (4),joghurt (4),sütőpor (4),fokhagyma (3),sajt (3),hagyma (3),cukkini (3),zsírszegény túró (3),fahéj (3),kakaó (3),olaj (3),csirkemell (3),fehérrépa (3),vaj (3),erdeigyümölcs (2),tej (2),Alma (2),krémsajt (2),szilva (2),egészséges étel (2),bors (2),saláta (2),sárgarépa (2),natúr joghurt (2),lilahagyma (2),uborka (2),xilit (2),dió (2),mozarella (2),szódabikarbóna (2),bazsalikom (2),leveles tészta (2),petrezselyem (2),túró (2),sütemény (2),mák (2),brokkoli (2),gyömbér (2),masnap (2),karfiol (2),palacsinta (2),szívsaláta (1),túrókrém (1),édesség (1),olíva olaj (1),Barna konyhája (1),vörös áfonya (1),mogyoró tej (1),egészséges (1),sovány túró (1),kókuszliszt (1),másnap (1),trappista sajt (1),csiperkegomba (1),zsírszegény főző kakaópor (1),liga margarin (1),amerikai palacsinta (1),laktózmentes tej (1),garnéla (1),túrótorta (1),liszt mentes (1),kókusz tej (1),málnaecet (1),barnarizs (1),tejföl (1),majonéz (1),laktózmentes sajt (1),#barnakonyhaja (1),darált mák (1),#barnasüt (1),remulád (1),cukkini remulád (1),kókuszzsír (1),mustár (1),citromlé (1),sonkahagyma (1),reszelt parmezán (1),parmezán (1),parmezán forgács (1),málna (1),eper (1),bulgur (1),ostoros csíkos garnéla (1),színes kaliforniai paprika (1),szőlő (1),libamell (1),bébispenót (1),feketeretek (1),lencse (1),kakukkfű (1),zsírszegény kakaó (1),vanília (1),zsemlemorzsa (1),jégkáposzta (1),lepényhal (1),zeller (1),risottó (1),keksz (1),feta sajt (1),tonhal (1),bagett (1),mediterrán (1),virsli (1),lecsó (1),paprika (1),penne (1),füstölt sajt (1),kacsa (1),édesburgonya (1),füstölt sonka (1),tejszín (1),oliva olaj (1),szerecsendió (1),öntet (1),fasírt (1),alma (1),csomagolás (1),doboz (1),almarózsa (1),sajtos tészta (1),zsíros kenyér (1),tojásrántotta (1),fehérje (1),parradicsom (1),sonka (1),sós sütemény (1),piskóta (1),kocka (1),uzsonna (1),tízórai (1),cékla (1),kacsamell (1),stevia (1),muffin (1),sütőtök (1),kezdetek (1),étcsokoládés szója drazsé (1),menta (1),étcsokoládé (1),csokoládé (1),körte (1),barnacukor (1),mazsola (1),szegfűszeg (1),szerecsndió (1),rízsliszt (1),olívaolaj (1),gyümölcs joghurt (1),reggeli (1),narancslé (1),Párizs (1),croissant (1),bögre (1),mikró (1),rozmaring (1),édesítő (1),baugette (1),rosé bor (1),bögrés süti (1),tapasztalat (1),reggel (1),süti (1),vörösbor (1),pékség (1),folyékony édesítő (1)

Utolsó kommentek

Követők

Kiss Barna