Egy kis különlegesség ráérős reggelekre!

citrom palacsinta mazsola zabpehely tojás tej folyékony édesítő sütőpor

Zabpelyhes palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabpehely
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 4 dl tej
  • folyékony édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)

Elkészítése:

  1. A tojások sárgáját és az édesítő szert habosra keverem, majd hozzáadom a kókuszolajat, a tejet és a sütőport.
  2. Beledolgozom a megdarált zabpelyhet, majd egy kis időre félreteszem.
  3. A tojás fehérjéket habbá verem és belekeverem a zabpelyhes masszába.
  4. Kókuszolajjal kiolajozott palacsintasütőben kisütöm a palacsintákat.

Tippek:

A töltelékhez én sovány túrót, apróra vágott mazsolát, reszelt citromhéjat és folyékony édesítőt használtam. Egy kis fagyasztott erdei gyümölccsel díszítettem.

Izlés szerint bármilyen édes vagy sós töltelékkel érdemes kipróbálni.

Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!

#barnakonyhaja