Az alábbi recept egy könnyen elkészíthető egészséges sütemény receptje. A tészta gyorsan összeállítható és a munka nagy részét a sütő elvégzi.

sovány túró krémsajt szilva erdeigyümölcs tojás kakaó liszt mentes joghurt túrótorta egészséges egészséges ételLiszt mentes túrótorta szilvás-erdeigyümölcsös szósszal (8 szeletes)

Hozzávalók:

Túrótorta

250 g zsírszegény krémsajt

275 g zsírszegény tehéntúró (darabos állagú)

4 evőkanál natúr joghurt

3 db tojás

1 csomag vanília ízű pudingpor

2 evőkanál zsírszegény kakaó

édesítő ízlés szerint

Szilvás-erdeigyümölcsös szósz

4 db szilva

150 g fagyasztot erdei gyümölcs

édesítő ízlés szerint

Elkészítése

1, A krémsajtot és túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenként a tojásokat, majd végül a krémet ízlés szerint édesíthetjük.

2, Az elkészült krémet két részre osztjuk: a krém 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzászitáljuk a kakaót és elkeverjük.

3, Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a formába rétegezzük a masszát. A kakaó nélküli és kakaós krémet apránként, felválta, a forma közepébe öntve rétegezzük. A kakaó nélküli krémmel kezdjük, és addig folytatjuk, míg a krém el nem fogy. „Öntésenként” körülbelül fél csészényit öntünk a tortaformába.

4, A tortát 175 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 150 °C-ra és további 30 percig sütjük.

5, A megsült tortát kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőszekrényben tároljuk.

6, A tálaláshoz az apróra vágott szilvát kevés vizzel és édesítővel pépesre forraljuk, majd a hozzáadott fagyasztot erdei gyümölccsel újra felforraljuk.

sovány túró krémsajt szilva erdeigyümölcs tojás kakaó liszt mentes joghurt túrótorta egészséges egészséges ételTipp:

Az elkészítés során minél tovább turmixoljuk a krémet, annál cseppfolyósabb lesz, és annyál könnyebben lehet a formába önteni. Azonban vigyázzunk arra, hogy a krém ne legyen túlságosan folyékony, mert akkor nem sül meg. Ha úgy érezzük, hogy híg lett a massza, akkor egy kis útifű maghéjjal sűríthetjük.

Összetétele:

fehérje 98 g; zsír 22 g; szénhidrát 54 g
Összesen 820 kcal (8 szelet)