Ennek az ételnek nincs különösebb története. Talán csak annyi, hogy a Buda Gourmet Bistro & Market hírlevelében hívta fel a figyelmemet nem régen, hogy kacsa szállítmány érkezett. Ezen elgondolkoztam, mert nem sokszor készítettem még kacsát. Miután ezt az információt másokkal is megosztottam, kaptam több javaslatot, hogy hogyan is kellene elkészíteni. Én a lenti megoldást választottam.

Köszönöm Zsuzsának az ötletet és a recept javaslatot.

kacsa édesburgonya cékla kacsamell rozmaring

Kacsa sült édesburgonyával és céklával

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db kacsamell
  • 1 nagy édesburgonya
  • 1 nagyom cékla
  • bors
  • rozmaring a díszítéshez

Elkészítése:

  1. A kacsamelleket a bőrös felén beírdalom, sóval, borssal megszóróm és beledörzsölöm.
  2. A  füszerezett kacsamelleket egy tepsibe teszem és egy órán keresztül 100 fokon "sütöm".
  3. Az édesburgonyát és a céklát megpucolom és kb 1cm vastag szeletekre vágom.
  4. Ha letelt az egy óra, akkor a melleket kiveszem a tepsiből és a felkarikázott zöldségeket beleteszem a tepsibe, majd rájuk teszem a melleket. 175 fokon egy órán keresztül együtt sütöm őket. Negyed óránként meglocsolom a tepsiben összegűlt lével a melleket.
  5. Tálalás előtt a melleket felszeletelem és a zöldségekkel együtt tálalom. A kacsa zsírjával enyhén meglocsolom és apróra vágott friss rozmaringgal díszítem.

Elkészítési idő 2 óra. (Nagyon egyszerűétel, de az elkészítése hosszadalmas.)

#barnakonyhaja ...folytatása következik...