- avagy a mai vacsora inspirációja.

Robi ma délután megosztott egy képet a facebook oldalán. Hithetetlenül szép a hely.  A kép Olaszországban a Manarola Coast -on készült. Már délután azon gondolkoztam, hogy szívesen lennék most a helyébe és én is inkább ott kortyolnám a kávémat.

Később küldött nekem egy fotót (segítve a konyhai fejlődésemet), úgy hiszem a vacsorájáról. Az étel neve Sea bass ravioli (Tengeri sügér ravioli). Én még soha nem ettem ilyet, de ezt a képet látva valamint az előző kép emléke "mediterrán"  érzéseket keltett bennem.

Este Judit feltette a szokásos kérdést: "Nincs valami?" Természetesen #barnakonyhaja -ban valami mindig van, de hogy mi legyen az, az már nem mindig egyszerű feladat. Miközben indultam a konyha felé még meg is kérdezte: "Mi lesz az?". Nem tudom - feleltem, - majd amíg kiérek a konyhába kitalálom.

Tényleg nem is tudtam még akkor, csak a "mediterrán" érzés volt bennem. Végül az itthon talált dolgokból, ez készült:

Vajas, tonhalas pirítós, "mediterrán" salátával

Hozzávalók két főre:

  • 1 db Fit&Well magvas bagett  (bármilyen más, nem édes pékárú is használható)
  • néhány kenésnyi vaj ( én Bords Eve-t használtam, bár az nem vaj...)
  • 1 kis doboz tonhalkonzerv
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2  feta sajt
  • 1/2 uborka
  • 1 paradicsom
  • 10-15 olivabogyó
  • friss bazsalikom levél
  • olivaolaj

Elkészítése:

  1. A lilahagymát megpucolom, apróra vágom és egy tálba teszem.
  2. Hozzáadom a felkockázott feta sajtot és a szintén felkockázott uborkát, paradicsomot.
  3. Meglocsolom egy kevés oliva olajjal és hozzáadom az olivabogyókat.
  4. Rászórom az apróra vágott friss bazsalikomot, enyhén sózom és összekeverem.
  5. A magvas bagettet ferdén felkarikázom. Mindkét oldalát megkenem vékonyan vajjal és mindkét oldalát egy forró serpenyőben egy picit megpirítom.
  6. A megpirított bagett szeletekre ráhalmozom a tonhalat egy kis vajjal vegyítve.
  7. Egy nagy tányérra halmozom a salátát és a tonhalas bagett szeleteket mellé teszem. Az egészet díszítem egy csipetnyi vágott bazsalikom szórással.

Elkészítése 5-10 perc. Azonal fogyasztható. Reggelire, uzsonnára is kiválló.

Köszönöm Robinak az inspirációt!  

#barnakonyhaja ...folytatása következik...