Attila hívta fel a figyelmemet a következő ételre. Az eredeti receptet egy kicsit átalakítottam, de a diétássága nem változott. :-)

A vacsorához én salátával tálaltam, de bármilyen más körettel is tálalható.

lencse csirkemell gyömbér fokhagyma só szívsaláta joghurt olíva olaj vörös áfonya mozarella

Lencsés fasírt salátával

Hozzávalók

A fasírthoz:

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 10 dkg lencse (száraz)
  • fűszerek ízlés szerint (fokhagyma, gyömbér, garam masala, szárított chilipaprika, bors, só)
  • 1/2 dl olíva olaj
  • 5 ek kókusz zsír a sütéshez 

A salátához:

  • 2 fej szívsaláta
  • 1 csomag mozzarella
  • 5 evőkanál joghurt
  • olívaolaj
  • 3 evőkanál aszalt vörös áfonya

Elkészítése:

  1.  A lencsét 10 percig párolom, majd megdarálom és a darált csirkemellhez adom. Ízlés szerint fűszerezem és hozzáadom az olíva olajat.
  2. Az egészet jól összekeverem, majd vizes kézzel egyforma pogácsákat készítek belőlük.
  3. A forró kókusz zsírban megsütőm a húspogácsákat.
  1. A szívsalátákat leveleire szedem, megmosom és a zöldség centrifugával megszárítom őket.
  2. Egy tálba beleteszem a joghurtot, az olíva olajat és a sót.
  3. Jól összekeverem és azután beleforgatom a leszáríított salátaleveleket.
  4. Ezután megszórom az apróra tépett mozzarellával és az apróra vágott vörös áfonyával. 

Tippek:

A száraz lencse helyett lehet használni konzerv lencsét is. Azt nem kell párolni.

Én keleties ízű fasírtot szerettem volna készíteni, de ízlés szerint bármilyen fűszerezéssel elkészíthető.

Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!

#barnakonyhaja