Esetleg rózsát? Almarózsát?

Almarózsa

Néhány napja kaptam egy bejegyzést a facebook oldalamra, hogy ezt a süteményt készítsem el. Azzal a kiegészítéssel jelent meg , hogy "Lehet nem diétás a tészta...de Te tuti megoldod és szerintem egy ilyen pont jó a repertoárodba".
Ez az adag most idő hiányában bolti leveles tésztából készült, de el fogom készíteni házilag készített "diétás" tésztával is.

Ha valaki mégis el szeretné készíteni így, akkor itt van hozzá a recept.

Almarózsa

Hozzávalók:

  • 1 csomag levelestészta
  • 2 alma (nekem három kellett, mert bénáztam a szeleteléssel)
  • őrölt fahéj
  • 1 citrom
  • folyékony édesítőszer
  • 1 tojás
  • 1 pici xilit a szóráshoz

 Elkészítése:

  1.  Az almákat megmosom, félbe vágom, kimagozom és vékonyra felszeletelem. Meglocsolom őket citromlével és megszórom fahéjjal.  
  2. A tojást egy kis edénybe felverem, fonyékony édesítővel és fahéjjal fűszerezem.
  3. A leveles tésztát kitekerem, megkenem a tojással és kb. 3 cm-es csíkokra vágom.
  4. A csíkokra felteszem az almaszeleteket úgy hogy a szeletek teteje kilátszódjon, a tészta alját ráhajtom a felrakott almákra. A tészta csík még kenetlen felét megkenem tojással és szorosan feltekerem.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percet sütöm.
  6. A sütőből kivéve rászitálom a xilitet.
    ​ 

Melegen fogyasztva kiválló! Sajnos ebből sem maradt egy falat sem...

#barnakonyhaja ...folytatása következik...