Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Befolyásoló apróságok

- avagy a mai vacsora inspirációja.

Robi ma délután megosztott egy képet a facebook oldalán. Hithetetlenül szép a hely.  A kép Olaszországban a Manarola Coast -on készült. Már délután azon gondolkoztam, hogy szívesen lennék most a helyébe és én is inkább ott kortyolnám a kávémat.

Később küldött nekem egy fotót (segítve a konyhai fejlődésemet), úgy hiszem a vacsorájáról. Az étel neve Sea bass ravioli (Tengeri sügér ravioli). Én még soha nem ettem ilyet, de ezt a képet látva valamint az előző kép emléke "mediterrán"  érzéseket keltett bennem.

Este Judit feltette a szokásos kérdést: "Nincs valami?" Természetesen #barnakonyhaja -ban valami mindig van, de hogy mi legyen az, az már nem mindig egyszerű feladat. Miközben indultam a konyha felé még meg is kérdezte: "Mi lesz az?". Nem tudom - feleltem, - majd amíg kiérek a konyhába kitalálom.

Tényleg nem is tudtam még akkor, csak a "mediterrán" érzés volt bennem. Végül az itthon talált dolgokból, ez készült:

Vajas, tonhalas pirítós, "mediterrán" salátával

Hozzávalók két főre:

  • 1 db Fit&Well magvas bagett  (bármilyen más, nem édes pékárú is használható)
  • néhány kenésnyi vaj ( én Bords Eve-t használtam, bár az nem vaj...)
  • 1 kis doboz tonhalkonzerv
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2  feta sajt
  • 1/2 uborka
  • 1 paradicsom
  • 10-15 olivabogyó
  • friss bazsalikom levél
  • olivaolaj

Elkészítése:

  1. A lilahagymát megpucolom, apróra vágom és egy tálba teszem.
  2. Hozzáadom a felkockázott feta sajtot és a szintén felkockázott uborkát, paradicsomot.
  3. Meglocsolom egy kevés oliva olajjal és hozzáadom az olivabogyókat.
  4. Rászórom az apróra vágott friss bazsalikomot, enyhén sózom és összekeverem.
  5. A magvas bagettet ferdén felkarikázom. Mindkét oldalát megkenem vékonyan vajjal és mindkét oldalát egy forró serpenyőben egy picit megpirítom.
  6. A megpirított bagett szeletekre ráhalmozom a tonhalat egy kis vajjal vegyítve.
  7. Egy nagy tányérra halmozom a salátát és a tonhalas bagett szeleteket mellé teszem. Az egészet díszítem egy csipetnyi vágott bazsalikom szórással.

Elkészítése 5-10 perc. Azonal fogyasztható. Reggelire, uzsonnára is kiválló.

Köszönöm Robinak az inspirációt!  

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Nyári színek

Rövid idő alatt (kb 30 perc) elkészíthető egytálétel, a nyarat idéző mediterrán színekben.

Cukkinis, virslis lecsó

Hozzávalók két főre:

  • 1 közepes cukkini
  • 1 pár chilis virsli
  • 1 fej hagyma
  • 1 piros kalifornia paprika
  • 1 zöld kalifornia paprika
  • 1 fél erőspaprika
  • 2 közepes paradicsom
  • bors
  • paprika
  • egy kevés kókusz olaj
  • egy kevés petrezselyem

Elkészítése:

  1. A hagymát apróra vágom és egy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítom.
  2. A virsliket hosszában félbevágom, felaprítom és hozzáadom a hagymához. Ezt is megpirítom.
  3. A cukkinit, a paradicsomokat, a paprikákat felkockázom, és ezeket is beledobom a serpenyőbe.
  4. Ízles szerint fűszerezem.  Kb 1/2 dl vizet öntök hozzá és lefedve puhára párolom.
  5. Tálaláskor egy kis tépett petrezselyemmel díszítem.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Kalóriaszegény ebéd

Ennek az ételnek a köretét már elkészítettem korábban is. Igaz, hogy akkor csak karfiolt használtam. Judit azt javasolta, hogy tegyek hozzá brokkolit is. Így most az is került bele. Nagyjából egy óra alatt elkészíthető és tálalható.

Pikáns zabpelyhes fasírt, parmezános sült "rózsák"-kal, petrezselymes-joghurtos öntettel

Hozzávalók négy adaghoz:

A fasírthoz

  • 50 dkg darált pulykamell
  • 3 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • piros paprika
  • csípős ketchup (vagy normál, ízlés szerint)
  • apró szemű zabpehely
  • kókuszolaj a fasírtok sütéséhez

A rózsákhoz

  • 1 közepes karfiol
  • 1 brokkoli
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • kb. 10 dkg reszelt parmezán sajt

Az öntethez

  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1/2 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál oliva olaj
  • néhány szál tépett petrezselyem

Elkészítése:

  1. A darálthúst, a tojásokat, a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát és a fűszereket (ízlés szerint) egy tálban összekeverem és hozzáadok annyi zabpelyhet, hogy formázható masszát kapjak. A kész masszát lefedem és hűtőbe teszem.
  2. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban összekeverem és lefedve szintén a hűtőbe teszem.
  3. A karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedem. A rózsákat egy nagy tálba teszem, rájuk öntök két felvert tojást és jól megforgatom őket a tojásban.
  4. 1-2 evőkanál zsemlemorzsát szórok rájuk (amennyit felvesz) és abban is jól megforgatom őket.
  5. A maradék két tojással és újabb 1-2 evőkanál zsemlemorzsával a folyamatot megismétlem.
  6. Az így duplán "panírozott" rózsákat tepsibe rakom, megszórom őket egyenletesen a parmezán sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt szépen megpirítom.
  7. A fasírt masszából közepes méretű pogácsákat készítek és a forró kókuszolajban kisütőm őket.
  8. A kész fasírtot és a rózsákat tányérra tálalom és meglocsolom a korábban elkészített öntettel.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább
12
»

Barna konyhája

blogavatar

Sütés, főzés, "egészséges" ételek, hobbi, alkotások, élmények, #barnakonyhaja #barnafőz #barnasüt

Címkefelhő

tojás (13),citrom (6),(6),eritrit (5),paradicsom (4),zabpehelyliszt (4),A Konyhafőnök (4),zabpehely (4),joghurt (4),sütőpor (4),fokhagyma (3),sajt (3),hagyma (3),cukkini (3),zsírszegény túró (3),fahéj (3),kakaó (3),olaj (3),csirkemell (3),fehérrépa (3),vaj (3),erdeigyümölcs (2),tej (2),Alma (2),krémsajt (2),szilva (2),egészséges étel (2),bors (2),saláta (2),sárgarépa (2),natúr joghurt (2),lilahagyma (2),uborka (2),xilit (2),dió (2),mozarella (2),szódabikarbóna (2),bazsalikom (2),leveles tészta (2),petrezselyem (2),túró (2),sütemény (2),mák (2),brokkoli (2),gyömbér (2),masnap (2),karfiol (2),palacsinta (2),szívsaláta (1),túrókrém (1),édesség (1),olíva olaj (1),Barna konyhája (1),vörös áfonya (1),mogyoró tej (1),egészséges (1),sovány túró (1),kókuszliszt (1),másnap (1),trappista sajt (1),csiperkegomba (1),zsírszegény főző kakaópor (1),liga margarin (1),amerikai palacsinta (1),laktózmentes tej (1),garnéla (1),túrótorta (1),liszt mentes (1),kókusz tej (1),málnaecet (1),barnarizs (1),tejföl (1),majonéz (1),laktózmentes sajt (1),#barnakonyhaja (1),darált mák (1),#barnasüt (1),remulád (1),cukkini remulád (1),kókuszzsír (1),mustár (1),citromlé (1),sonkahagyma (1),reszelt parmezán (1),parmezán (1),parmezán forgács (1),málna (1),eper (1),bulgur (1),ostoros csíkos garnéla (1),színes kaliforniai paprika (1),szőlő (1),libamell (1),bébispenót (1),feketeretek (1),lencse (1),kakukkfű (1),zsírszegény kakaó (1),vanília (1),zsemlemorzsa (1),jégkáposzta (1),lepényhal (1),zeller (1),risottó (1),keksz (1),feta sajt (1),tonhal (1),bagett (1),mediterrán (1),virsli (1),lecsó (1),paprika (1),penne (1),füstölt sajt (1),kacsa (1),édesburgonya (1),füstölt sonka (1),tejszín (1),oliva olaj (1),szerecsendió (1),öntet (1),fasírt (1),alma (1),csomagolás (1),doboz (1),almarózsa (1),sajtos tészta (1),zsíros kenyér (1),tojásrántotta (1),fehérje (1),parradicsom (1),sonka (1),sós sütemény (1),piskóta (1),kocka (1),uzsonna (1),tízórai (1),cékla (1),kacsamell (1),stevia (1),muffin (1),sütőtök (1),kezdetek (1),étcsokoládés szója drazsé (1),menta (1),étcsokoládé (1),csokoládé (1),körte (1),barnacukor (1),mazsola (1),szegfűszeg (1),szerecsndió (1),rízsliszt (1),olívaolaj (1),gyümölcs joghurt (1),reggeli (1),narancslé (1),Párizs (1),croissant (1),bögre (1),mikró (1),rozmaring (1),édesítő (1),baugette (1),rosé bor (1),bögrés süti (1),tapasztalat (1),reggel (1),süti (1),vörösbor (1),pékség (1),folyékony édesítő (1)

Utolsó kommentek

Követők

Kiss Barna