Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Percek alatt asztalon az ebéd

Kicsit elhúzódott a délutáni programunk és a betervezett konfitált kacsa elkészítésének végét  már nehezen tudtuk volna evés nélkül kivárni.

Így ismét az a helyzet állt elő, amivel gondolom mások is igen gyakran találkoznak, hogy abból kellett ételt készíteni amit itthon találtam. Íme a mai estebéd.

Cukkinis-sonkás penne

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg penne
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes cukkini
  • 4 szelet füstölt sonka
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 szál petrezselyem
  • kókuszolaj
  • bors
  • 5-10 dkg sajt
  • szerecsendió (tálaláshoz)
  • olivaolaj (tálaláshoz)

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott hagymát a sonkával egy kevés kókuszolajon serpenyőben megpirítom.
  2. A megpucolt, felkockázott cukkint is a serpenyőbe teszem és tovább pirítom őket.
  3. Ha a cukkini puha lett, akkor hozzáöntöm a tejszínt, sóval, borssal ízesítem és összeforralom.
  4. A megzőzött tésztáról leöntöm a vizet és beleforgatom a tejszínes szószba.
  5. A szószos tésztát tányérra teszem. Megszórom felkockázott sajttal, tépett petrezselyemmel, reszelek rá szerecsendiót és meglocsolom egy kis olivaolajjal.

Elkészítési idő kb. 20 perc. (Amíg a tésztát megfőztem, addig a szószt elkészítettem.)

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Őszi varázslat

Úgy tűnik, hogy végérvényesen itt az ősz. Ma délben még fürdőzhettünk a napfényben, de holnaptól a szürke ég lesz jellemző az elkövetkezendő napjainkra.

Szeretem amikor a sütőből a fahéj és a szilva illata árad és ez a nehéz illat egyértelműen az ősz illata számomra.

Alma zabpehely szilva tojás citrom dió fahéj

Almás-szilvás zabpelyhes sütemény

Hozzávalók:

Alma zabpehely szilva tojás citrom dió fahéj

Elkészítése:

  1. Az almákat egy nagy tálba reszelem és hozzáadom az apróra vágott szilvákat.
  2. A citrom levét kifacsarom és a 4 kávéskanál fahéjjal együtt hozzáadom a gyümölcsökhöz.
  3. A tojásokat felverem, egy kicsit sózom és hozzáadom a többihez.
  4. A zabpelyhet és az apróra vágott diót is hozzáadom, néhány csepp folyékony édesítővel édesítem. Jól összeforgatom és 5-10 percig állni hagyom.
  5. A Rámával kikent tepsibe beleöntöm a masszát és elegyengetem.
  6. A tetejére apróra vágott diót és mazsolát szórok. Ezeket belenyomom a masszába.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm (tűpróba).
  8. Ha elkészült hagyom kihülni, majd felszeletelem.

Elkészítési idő kb. 20-25 perc előkészület + sütés.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Befolyásoló apróságok

- avagy a mai vacsora inspirációja.

Robi ma délután megosztott egy képet a facebook oldalán. Hithetetlenül szép a hely.  A kép Olaszországban a Manarola Coast -on készült. Már délután azon gondolkoztam, hogy szívesen lennék most a helyébe és én is inkább ott kortyolnám a kávémat.

Később küldött nekem egy fotót (segítve a konyhai fejlődésemet), úgy hiszem a vacsorájáról. Az étel neve Sea bass ravioli (Tengeri sügér ravioli). Én még soha nem ettem ilyet, de ezt a képet látva valamint az előző kép emléke "mediterrán"  érzéseket keltett bennem.

Este Judit feltette a szokásos kérdést: "Nincs valami?" Természetesen #barnakonyhaja -ban valami mindig van, de hogy mi legyen az, az már nem mindig egyszerű feladat. Miközben indultam a konyha felé még meg is kérdezte: "Mi lesz az?". Nem tudom - feleltem, - majd amíg kiérek a konyhába kitalálom.

Tényleg nem is tudtam még akkor, csak a "mediterrán" érzés volt bennem. Végül az itthon talált dolgokból, ez készült:

Vajas, tonhalas pirítós, "mediterrán" salátával

Hozzávalók két főre:

  • 1 db Fit&Well magvas bagett  (bármilyen más, nem édes pékárú is használható)
  • néhány kenésnyi vaj ( én Bords Eve-t használtam, bár az nem vaj...)
  • 1 kis doboz tonhalkonzerv
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2  feta sajt
  • 1/2 uborka
  • 1 paradicsom
  • 10-15 olivabogyó
  • friss bazsalikom levél
  • olivaolaj

Elkészítése:

  1. A lilahagymát megpucolom, apróra vágom és egy tálba teszem.
  2. Hozzáadom a felkockázott feta sajtot és a szintén felkockázott uborkát, paradicsomot.
  3. Meglocsolom egy kevés oliva olajjal és hozzáadom az olivabogyókat.
  4. Rászórom az apróra vágott friss bazsalikomot, enyhén sózom és összekeverem.
  5. A magvas bagettet ferdén felkarikázom. Mindkét oldalát megkenem vékonyan vajjal és mindkét oldalát egy forró serpenyőben egy picit megpirítom.
  6. A megpirított bagett szeletekre ráhalmozom a tonhalat egy kis vajjal vegyítve.
  7. Egy nagy tányérra halmozom a salátát és a tonhalas bagett szeleteket mellé teszem. Az egészet díszítem egy csipetnyi vágott bazsalikom szórással.

Elkészítése 5-10 perc. Azonal fogyasztható. Reggelire, uzsonnára is kiválló.

Köszönöm Robinak az inspirációt!  

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Nyári színek

Rövid idő alatt (kb 30 perc) elkészíthető egytálétel, a nyarat idéző mediterrán színekben.

Cukkinis, virslis lecsó

Hozzávalók két főre:

  • 1 közepes cukkini
  • 1 pár chilis virsli
  • 1 fej hagyma
  • 1 piros kalifornia paprika
  • 1 zöld kalifornia paprika
  • 1 fél erőspaprika
  • 2 közepes paradicsom
  • bors
  • paprika
  • egy kevés kókusz olaj
  • egy kevés petrezselyem

Elkészítése:

  1. A hagymát apróra vágom és egy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítom.
  2. A virsliket hosszában félbevágom, felaprítom és hozzáadom a hagymához. Ezt is megpirítom.
  3. A cukkinit, a paradicsomokat, a paprikákat felkockázom, és ezeket is beledobom a serpenyőbe.
  4. Ízles szerint fűszerezem.  Kb 1/2 dl vizet öntök hozzá és lefedve puhára párolom.
  5. Tálaláskor egy kis tépett petrezselyemmel díszítem.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Kalóriaszegény ebéd

Ennek az ételnek a köretét már elkészítettem korábban is. Igaz, hogy akkor csak karfiolt használtam. Judit azt javasolta, hogy tegyek hozzá brokkolit is. Így most az is került bele. Nagyjából egy óra alatt elkészíthető és tálalható.

Pikáns zabpelyhes fasírt, parmezános sült "rózsák"-kal, petrezselymes-joghurtos öntettel

Hozzávalók négy adaghoz:

A fasírthoz

  • 50 dkg darált pulykamell
  • 3 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • piros paprika
  • csípős ketchup (vagy normál, ízlés szerint)
  • apró szemű zabpehely
  • kókuszolaj a fasírtok sütéséhez

A rózsákhoz

  • 1 közepes karfiol
  • 1 brokkoli
  • 4 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • kb. 10 dkg reszelt parmezán sajt

Az öntethez

  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1/2 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál oliva olaj
  • néhány szál tépett petrezselyem

Elkészítése:

  1. A darálthúst, a tojásokat, a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát és a fűszereket (ízlés szerint) egy tálban összekeverem és hozzáadok annyi zabpelyhet, hogy formázható masszát kapjak. A kész masszát lefedem és hűtőbe teszem.
  2. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban összekeverem és lefedve szintén a hűtőbe teszem.
  3. A karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedem. A rózsákat egy nagy tálba teszem, rájuk öntök két felvert tojást és jól megforgatom őket a tojásban.
  4. 1-2 evőkanál zsemlemorzsát szórok rájuk (amennyit felvesz) és abban is jól megforgatom őket.
  5. A maradék két tojással és újabb 1-2 evőkanál zsemlemorzsával a folyamatot megismétlem.
  6. Az így duplán "panírozott" rózsákat tepsibe rakom, megszórom őket egyenletesen a parmezán sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt szépen megpirítom.
  7. A fasírt masszából közepes méretű pogácsákat készítek és a forró kókuszolajban kisütőm őket.
  8. A kész fasírtot és a rózsákat tányérra tálalom és meglocsolom a korábban elkészített öntettel.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Barna konyhája

blogavatar

Sütés, főzés, "egészséges" ételek, hobbi, alkotások, élmények, #barnakonyhaja #barnafőz #barnasüt

Címkefelhő

tojás (13),citrom (6),(6),eritrit (5),paradicsom (4),zabpehelyliszt (4),A Konyhafőnök (4),zabpehely (4),joghurt (4),sütőpor (4),fokhagyma (3),sajt (3),hagyma (3),cukkini (3),zsírszegény túró (3),fahéj (3),kakaó (3),olaj (3),csirkemell (3),fehérrépa (3),vaj (3),erdeigyümölcs (2),tej (2),Alma (2),krémsajt (2),szilva (2),egészséges étel (2),bors (2),saláta (2),sárgarépa (2),natúr joghurt (2),lilahagyma (2),uborka (2),xilit (2),dió (2),mozarella (2),szódabikarbóna (2),bazsalikom (2),leveles tészta (2),petrezselyem (2),túró (2),sütemény (2),mák (2),brokkoli (2),gyömbér (2),masnap (2),karfiol (2),palacsinta (2),szívsaláta (1),túrókrém (1),édesség (1),olíva olaj (1),Barna konyhája (1),vörös áfonya (1),mogyoró tej (1),egészséges (1),sovány túró (1),kókuszliszt (1),másnap (1),trappista sajt (1),csiperkegomba (1),zsírszegény főző kakaópor (1),liga margarin (1),amerikai palacsinta (1),laktózmentes tej (1),garnéla (1),túrótorta (1),liszt mentes (1),kókusz tej (1),málnaecet (1),barnarizs (1),tejföl (1),majonéz (1),laktózmentes sajt (1),#barnakonyhaja (1),darált mák (1),#barnasüt (1),remulád (1),cukkini remulád (1),kókuszzsír (1),mustár (1),citromlé (1),sonkahagyma (1),reszelt parmezán (1),parmezán (1),parmezán forgács (1),málna (1),eper (1),bulgur (1),ostoros csíkos garnéla (1),színes kaliforniai paprika (1),szőlő (1),libamell (1),bébispenót (1),feketeretek (1),lencse (1),kakukkfű (1),zsírszegény kakaó (1),vanília (1),zsemlemorzsa (1),jégkáposzta (1),lepényhal (1),zeller (1),risottó (1),keksz (1),feta sajt (1),tonhal (1),bagett (1),mediterrán (1),virsli (1),lecsó (1),paprika (1),penne (1),füstölt sajt (1),kacsa (1),édesburgonya (1),füstölt sonka (1),tejszín (1),oliva olaj (1),szerecsendió (1),öntet (1),fasírt (1),alma (1),csomagolás (1),doboz (1),almarózsa (1),sajtos tészta (1),zsíros kenyér (1),tojásrántotta (1),fehérje (1),parradicsom (1),sonka (1),sós sütemény (1),piskóta (1),kocka (1),uzsonna (1),tízórai (1),cékla (1),kacsamell (1),stevia (1),muffin (1),sütőtök (1),kezdetek (1),étcsokoládés szója drazsé (1),menta (1),étcsokoládé (1),csokoládé (1),körte (1),barnacukor (1),mazsola (1),szegfűszeg (1),szerecsndió (1),rízsliszt (1),olívaolaj (1),gyümölcs joghurt (1),reggeli (1),narancslé (1),Párizs (1),croissant (1),bögre (1),mikró (1),rozmaring (1),édesítő (1),baugette (1),rosé bor (1),bögrés süti (1),tapasztalat (1),reggel (1),süti (1),vörösbor (1),pékség (1),folyékony édesítő (1)

Utolsó kommentek

Követők

Kiss Barna