Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Konyhafőnökben készítettem: Libamell szeletek

A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében kedden, az első feladat egy olyan étel elkészítése volt, amelyben liba és szőlő is felhasználásra kerül. Menet közben módosítottam a tervemet és ráadásul az idő is nagyon szorított. Valóban egy diétás tányér sikeredet!

libamell sárgarépa fehérrépa lilahagyma szőlő saláta vaj A Konyhafőnök

Pirított libamell szeletek, zöldséges krémmel töltött szőlővel, pirított libaháj kockákkal

Hozzávalók:

  • libamell
  • bors
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • lilahagyma
  • szőlő
  • vaj
  • saláta

Elkészítése:

A bőrös libamell szeletet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és körbepirítjuk. Darabolt sárgarépával, fehérrépával, lilahagymával és szőlőszemekkel, alufóliával lefedett tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ezután a húst pihentetjük.

A párolt zöldségekből krémet készítünk, szükség esetén vajjal fényesítjük, és a kimagozott szőlőszemekbe töltjük.

Egy libaháj csíkot felkockázunk, és a kockákat zsírjára sütjük. Tálalás előtt a libamellet felszeleteljük, a szeletek két oldalát megpirítjuk, és zöldsaláta ágyon tálaljuk.

libamell sárgarépa fehérrépa lilahagyma szőlő saláta vaj A KonyhafőnökA versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/341424842867110/

0 Tovább

A Konyhafőnökben készítettem: Csirkemell feketén fehéren

A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében kedden, a második feladat szerint a fekete-fehér színeknek kellett megjelennie a tányérokon. Nekem ez nem sikerült a legjobban. A tányér fele megfelelt az elvárásoknak, de a másik fele nem illlett a tanyérra.

csirkemell karfiol feketeretek fehérrépa vaj sajt A KonyhafőnökKarfiolos csirkemell töltött fekete retekkel

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • bors
  • karfiol
  • sajt
  • feketeretek
  • fehérrépa
  • vaj

Elkészítése

A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A karfiolt virágaira szedjük, és fűszerezett lében félkészre pároljuk, majd az előkészített csirkemellre halmozzuk. Ezután sajttal beborítjuk, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

csirkemell karfiol feketeretek fehérrépa vaj sajt A Konyhafőnök

A fekete retek gumókat vékony szeletekre vágjuk, blansírozzuk, majd egy sugár irányban ejtett vágás segítségével kis tölcséreket készítünk belőle. A tölcséreket selymes állagú, fehérrépa-krémmel megtöltjük. Végezetül zöld fűszerekkel díszítve egy pici olíva öntettel tálaljuk.

csirkemell karfiol feketeretek fehérrépa vaj sajt A KonyhafőnökA versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/341435119532749/
 

0 Tovább

A Konyhafőnökben készítettem: Risotto

A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében ezzel az étellel mutatkoztam be. Nehezítésként a Séf által adott alapanyagot, a bikaherét is fel kellett hozzá használni. A műsorban már többen próbálkoztak risotto készítéssel, de igazán senkinek nem sikerült.
Ebben a receptben a bikahere nem szerepel!

Barna konyhája garnéla risottó A Konyhafőnök bébispenótGarnélás rizotto

Hozzávalók:

  • garnéla
  • risotto rizs
  • fehérbor,
  • petrezselyem
  • póréhagyma
  • bors
  • vaj
  • parmezán
  • olívaolaj
  • bébispenót
  • citrom

Elkészítése

Az apróra vágott póréhagymát olajon megfuttatjuk, a risotto rizst pedig ezen üvegesre pirítjuk, majd felöntjük kb. másfél deci fehérborral és ezt elfőzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Barna konyhája garnéla risottó A Konyhafőnök bébispenótZöldséges alaplével a risotto rizst folyamatos kevergetés mellett megfőzzük, a végén pedig a garnélás fehérbort ráöntjük és elfőzzük. A tűzről levéve hideg vajjal krémesítjük, majd reszelt parmezánnal sűrítjük. Néhány garnélát olívaolajon megpirítunk és tálalhatunk.

A tányérban a risottóra bébispenótot teszünk, szeletelt parmezánnal megszórjuk és a sült garnélákat a tetejére tesszük, pici citrommal ízesítjük.

Barna konyhája garnéla risottó A Konyhafőnök bébispenót
A versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/340828239593437/
 

0 Tovább

Torta édesburgonyából

Egyre több helyen szerezhető be az édesburgonya. Neve ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának, csak a gumói alakja hasonlít rá.
Sokféleképpen felhasználható. Leginkább köretként használjuk.
Ime egy más módon való felhasználása.
(Az ötletért köszönet a Szotyi művek-nek.)

Édesburgonyás torta, mogyorós édesburgonya krémmel

Hozzávalók (250ml-es csészével, 18cm-es tortaformához):

A tortához:

3/4 csésze sárga édesburgonya püré
1/2 csésze víz
1/4 csésze méz
1 ek balzsamecet
2 tk vaníliakivonat
1 csésze rizsliszt
1/3 csésze nyírfacukor (vagy eritrit, xilit, stevia)
1/3 csésze zsírszegény, cukrozatlan kakaó 
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
csipet só
3-5 evőkanál laktózmentes tej
1 tojás

A krémhez:

1/2 csésze sárga édesburgonya püré
1/3-1/2 csésze nyírfacukor (vagy eritrit, xilit, stevia)
1/4 csésze cukrozatlan kakaó
1/4 csésze házi mogyoróvaj*
csipet só
2-3 evőkanál laktózmentes tej
1 tk vaníliakivonat

Elkészítése

Az édesburgonyát (kb. 1 kg) megtisztítjuk, kockára vágjuk és 13- 15 perc alat puhára főzzük t. (A megtisztított és felaprított édesburgonyát süthetjük is. Alsó-felső sütéssel, 200 fokon előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt.)

A hőkezelt édesburgonyát villával összetörjük vagy krumplinyomóval kinyomjuk és hagyjuk kihűlni. Ha már langyos akkor turmixgépbe tesszük a pürét, a vizet, mézet, balzsamecetet, vaníliát, tojást és alaposan összeturmixoljuk. (Botmixerrel is kivállóan össze lehet dolgozni az alapanyagokat.)

Egy tálba összeszitáljuk a száraz alapanyagokat és hozzáaddjuk a leturmixolt masszát. Alaposan össezkeverjük.Ha nagyon sűrűnek tűnik a tészta alap, akkor néhány kanál tejjel folyósabbá tehetjük.

Egy 18 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk és 180'C-ra előmelegített légkeveréses sütőben, kb. 23-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba) Hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg a tészta sül elkészítjük a krémet.
Az összes hozzávalót beletesszük egy turmixgépbe és addig turmixoljuk, amíg teljesen sima, krémes nem lesz. Botixerrel itt is helyettesíthetjük a turmixgépet. Az elkészített krémet felhasználásig hűtőbe teszzük.

Ha a torta kihűlt kenjük rá a krémet és díszitsük ízlés szerint.

Tipp:

Az alap torta természetesen más krémmel is kivállóan működik.

*Mogyoróvajat házilag viszonylag egyszerűen készíthetünk. Tegyünk sózatlan mogyorót egy aprítóba és addig aprítsuk amíg krémes mogyóróvajat nem kapunk.

0 Tovább

Bögre rendelés

Kedves Érdeklődő,

Szeretnél egy Barna konyhája feliratos bögrét?

Kör alakú logóval vagy négyszögletessel.
Semmi akadálya, de jelenleg csak félautomata módon tudsz bögrét rendelni. Nézd meg a kínálatot itt!

Ha szeretnél magadnak egy ilyen bögrét, akkor írj messenger üzenetet a Barna konyhája FB oldalán.

https://www.messenger.com/t/151157411893855

Üdvözlettel:

Barna

0 Tovább

Barna konyhája

blogavatar

Sütés, főzés, "egészséges" ételek, hobbi, alkotások, élmények, #barnakonyhaja #barnafőz #barnasüt

Címkefelhő

tojás (13),citrom (6),(6),eritrit (5),paradicsom (4),zabpehelyliszt (4),A Konyhafőnök (4),zabpehely (4),joghurt (4),sütőpor (4),fokhagyma (3),sajt (3),hagyma (3),cukkini (3),zsírszegény túró (3),fahéj (3),kakaó (3),olaj (3),csirkemell (3),fehérrépa (3),vaj (3),erdeigyümölcs (2),tej (2),Alma (2),krémsajt (2),szilva (2),egészséges étel (2),bors (2),saláta (2),sárgarépa (2),natúr joghurt (2),lilahagyma (2),uborka (2),xilit (2),dió (2),mozarella (2),szódabikarbóna (2),bazsalikom (2),leveles tészta (2),petrezselyem (2),túró (2),sütemény (2),mák (2),brokkoli (2),gyömbér (2),masnap (2),karfiol (2),palacsinta (2),szívsaláta (1),túrókrém (1),édesség (1),olíva olaj (1),Barna konyhája (1),vörös áfonya (1),mogyoró tej (1),egészséges (1),sovány túró (1),kókuszliszt (1),másnap (1),trappista sajt (1),csiperkegomba (1),zsírszegény főző kakaópor (1),liga margarin (1),amerikai palacsinta (1),laktózmentes tej (1),garnéla (1),túrótorta (1),liszt mentes (1),kókusz tej (1),málnaecet (1),barnarizs (1),tejföl (1),majonéz (1),laktózmentes sajt (1),#barnakonyhaja (1),darált mák (1),#barnasüt (1),remulád (1),cukkini remulád (1),kókuszzsír (1),mustár (1),citromlé (1),sonkahagyma (1),reszelt parmezán (1),parmezán (1),parmezán forgács (1),málna (1),eper (1),bulgur (1),ostoros csíkos garnéla (1),színes kaliforniai paprika (1),szőlő (1),libamell (1),bébispenót (1),feketeretek (1),lencse (1),kakukkfű (1),zsírszegény kakaó (1),vanília (1),zsemlemorzsa (1),jégkáposzta (1),lepényhal (1),zeller (1),risottó (1),keksz (1),feta sajt (1),tonhal (1),bagett (1),mediterrán (1),virsli (1),lecsó (1),paprika (1),penne (1),füstölt sajt (1),kacsa (1),édesburgonya (1),füstölt sonka (1),tejszín (1),oliva olaj (1),szerecsendió (1),öntet (1),fasírt (1),alma (1),csomagolás (1),doboz (1),almarózsa (1),sajtos tészta (1),zsíros kenyér (1),tojásrántotta (1),fehérje (1),parradicsom (1),sonka (1),sós sütemény (1),piskóta (1),kocka (1),uzsonna (1),tízórai (1),cékla (1),kacsamell (1),stevia (1),muffin (1),sütőtök (1),kezdetek (1),étcsokoládés szója drazsé (1),menta (1),étcsokoládé (1),csokoládé (1),körte (1),barnacukor (1),mazsola (1),szegfűszeg (1),szerecsndió (1),rízsliszt (1),olívaolaj (1),gyümölcs joghurt (1),reggeli (1),narancslé (1),Párizs (1),croissant (1),bögre (1),mikró (1),rozmaring (1),édesítő (1),baugette (1),rosé bor (1),bögrés süti (1),tapasztalat (1),reggel (1),süti (1),vörösbor (1),pékség (1),folyékony édesítő (1)

Utolsó kommentek

Követők

Kiss Barna