Esetleg rózsát? Almarózsát?
Néhány napja kaptam egy bejegyzést a facebook oldalamra, hogy ezt a süteményt készítsem el. Azzal a kiegészítéssel jelent meg , hogy "Lehet nem diétás a tészta...de Te tuti megoldod és szerintem egy ilyen pont jó a repertoárodba".
Ez az adag most idő hiányában bolti leveles tésztából készült, de el fogom készíteni házilag készített "diétás" tésztával is.
Ha valaki mégis el szeretné készíteni így, akkor itt van hozzá a recept.
Almarózsa
Hozzávalók:
- 1 csomag levelestészta
- 2 alma (nekem három kellett, mert bénáztam a szeleteléssel)
- őrölt fahéj
- 1 citrom
- folyékony édesítőszer
- 1 tojás
- 1 pici xilit a szóráshoz
Elkészítése:
- Az almákat megmosom, félbe vágom, kimagozom és vékonyra felszeletelem. Meglocsolom őket citromlével és megszórom fahéjjal.
- A tojást egy kis edénybe felverem, fonyékony édesítővel és fahéjjal fűszerezem.
- A leveles tésztát kitekerem, megkenem a tojással és kb. 3 cm-es csíkokra vágom.
- A csíkokra felteszem az almaszeleteket úgy hogy a szeletek teteje kilátszódjon, a tészta alját ráhajtom a felrakott almákra. A tészta csík még kenetlen felét megkenem tojással és szorosan feltekerem.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percet sütöm.
- A sütőből kivéve rászitálom a xilitet.
Melegen fogyasztva kiválló! Sajnos ebből sem maradt egy falat sem...
#barnakonyhaja ...folytatása következik...
Utolsó kommentek