A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében szerdán, az első feladat a séf által adott fő alapanyag, az ostoros, csíkos garnéla kreatív felhasználása volt.

Az ízek jók lettek, de a tálalásban talált hiányosságokat a zsűri.

bulgur ostoros csíkos garnéla hagyma só paradicsom uborka színes kaliforniai paprika málnaecet citrom olaj kakukkfű bazsalikom vaj fokhagyma A KonyhafőnökPirított garnéla hideg bulgursalátával

Hozzávalók:

  • bulgur
  • ostoros csíkos garnéla
  • hagyma
  • paradicsom
  • uborka
  • színes kaliforniai paprikák
  • málnaecet
  • citrom
  • olaj
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • vaj
  • fokhagyma

Elkészítése:

A bulgurt forró olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük vízzel, egy egész hagymát beleteszünk a főzővizébe, sózzuk és készre főzzük. Miután megfőtt, lehűtjük. Paradicsomot, uborkát, színes kaliforniai paprikákat kis kockákra aprítjuk és a lehűtött bulgurral összekeverjük. Málnaecettel, citromlével, olajjal, kakukkfűvel, bazsalikommal ízlés szerint ízesítjük, majd félretesszük.

bulgur ostoros csíkos garnéla hagyma só paradicsom uborka színes kaliforniai paprika málnaecet citrom olaj kakukkfű bazsalikom vaj fokhagyma A KonyhafőnökA rák páncélját eltávolítjuk, forró olajon megpirítjuk, a bulgur főzőlevével felöntjük. Vaj hozzáadása mellett szósszá redukáljuk. Az egész garnélákból a bélcsatornát eltávolítjuk és hurkapálcára felszúrjuk, hogy a sütésnél egyenes maradjon. A zúzott fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd a fokhagyma darabok eltávolítása után a garnélát készre pirítjuk. Tálaláskor hideg bulgursaláta ágyat készítünk, melyre ráhelyezzük az egész garnélákat, miután a hurkapálcikákat eltávolítottuk belőlük. Az elkészült szószt kis tálban a tányér mellé kínáljuk.

bulgur ostoros csíkos garnéla hagyma só paradicsom uborka színes kaliforniai paprika málnaecet citrom olaj kakukkfű bazsalikom vaj fokhagyma A KonyhafőnökA versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/342032576139670/