Egy gyorsan összeállítható, nagyon egyszerű sütemény következik. Valószínűleg gyorsan el fog fogyni. Érdemes bátran kísérletezni a fűszerezéssel.

Alma körte rízsliszt olívaolaj szerecsndió fahéj szegfűszeg tojás barnacukor só sütőpor szódabikarbóna

Illatos-joghurtos almatorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg rízsliszt
  • 15 dkg nádcukor vagy barnacukor
  • 3 db tojás
  • 4 db alma
  • 3,5 dl joghurt
  • 1,5 dl olívaolaj vagy dióolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió, őrölt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 db narancs, reszelt héja
  • porcukor (a tetejére) ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A tojásokat és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a joghurtot és olajat.
  2. Az almákat megpucolom, kockára vágom és a joghurtos masszába teszem.
  3. A száraz anyagokat összeszitálom, összekeverem, belereszelem a narancshéjat, majd belekeverem a joghurtos masszába.
  4. A masszát egy sütőpapírral kibélelt, kiolajozott kb. 23 cm-es, kapcsos sütőformába öntöm.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, 55-60 percig sütöm.

Tippek:

Érdemes kipróbálni más őszi gyümölccsel is.

Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!

#barnakonyhaja