- avagy a mai vacsora inspirációja.
Robi ma délután megosztott egy képet a facebook oldalán. Hithetetlenül szép a hely. A kép Olaszországban a Manarola Coast -on készült. Már délután azon gondolkoztam, hogy szívesen lennék most a helyébe és én is inkább ott kortyolnám a kávémat.
Később küldött nekem egy fotót (segítve a konyhai fejlődésemet), úgy hiszem a vacsorájáról. Az étel neve Sea bass ravioli (Tengeri sügér ravioli). Én még soha nem ettem ilyet, de ezt a képet látva valamint az előző kép emléke "mediterrán" érzéseket keltett bennem.
Este Judit feltette a szokásos kérdést: "Nincs valami?" Természetesen #barnakonyhaja -ban valami mindig van, de hogy mi legyen az, az már nem mindig egyszerű feladat. Miközben indultam a konyha felé még meg is kérdezte: "Mi lesz az?". Nem tudom - feleltem, - majd amíg kiérek a konyhába kitalálom.
Tényleg nem is tudtam még akkor, csak a "mediterrán" érzés volt bennem. Végül az itthon talált dolgokból, ez készült:
Vajas, tonhalas pirítós, "mediterrán" salátával
Hozzávalók két főre:
- 1 db Fit&Well magvas bagett (bármilyen más, nem édes pékárú is használható)
- néhány kenésnyi vaj ( én Bords Eve-t használtam, bár az nem vaj...)
- 1 kis doboz tonhalkonzerv
- 1 fej lilahagyma
- 1/2 feta sajt
- 1/2 uborka
- 1 paradicsom
- 10-15 olivabogyó
- friss bazsalikom levél
- olivaolaj
- só
Elkészítése:
- A lilahagymát megpucolom, apróra vágom és egy tálba teszem.
- Hozzáadom a felkockázott feta sajtot és a szintén felkockázott uborkát, paradicsomot.
- Meglocsolom egy kevés oliva olajjal és hozzáadom az olivabogyókat.
- Rászórom az apróra vágott friss bazsalikomot, enyhén sózom és összekeverem.
- A magvas bagettet ferdén felkarikázom. Mindkét oldalát megkenem vékonyan vajjal és mindkét oldalát egy forró serpenyőben egy picit megpirítom.
- A megpirított bagett szeletekre ráhalmozom a tonhalat egy kis vajjal vegyítve.
- Egy nagy tányérra halmozom a salátát és a tonhalas bagett szeleteket mellé teszem. Az egészet díszítem egy csipetnyi vágott bazsalikom szórással.
Elkészítése 5-10 perc. Azonal fogyasztható. Reggelire, uzsonnára is kiválló.
Köszönöm Robinak az inspirációt!
#barnakonyhaja ...folytatása következik...
Utolsó kommentek