A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében kedden, az első feladat egy olyan étel elkészítése volt, amelyben liba és szőlő is felhasználásra kerül. Menet közben módosítottam a tervemet és ráadásul az idő is nagyon szorított. Valóban egy diétás tányér sikeredet!
Pirított libamell szeletek, zöldséges krémmel töltött szőlővel, pirított libaháj kockákkal
Hozzávalók:
- libamell
- só
- bors
- sárgarépa
- fehérrépa
- lilahagyma
- szőlő
- vaj
- saláta
Elkészítése:
A bőrös libamell szeletet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és körbepirítjuk. Darabolt sárgarépával, fehérrépával, lilahagymával és szőlőszemekkel, alufóliával lefedett tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ezután a húst pihentetjük.
A párolt zöldségekből krémet készítünk, szükség esetén vajjal fényesítjük, és a kimagozott szőlőszemekbe töltjük.
Egy libaháj csíkot felkockázunk, és a kockákat zsírjára sütjük. Tálalás előtt a libamellet felszeleteljük, a szeletek két oldalát megpirítjuk, és zöldsaláta ágyon tálaljuk.
A versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/341424842867110/
Utolsó kommentek