A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében pénteken ezzel az étellel búcsúztam. Természetesen akkor amikor elkészítettem, még nem tudtam, hogy nem lesz számomra folytatás.
Szerintem elég szép tányér született.
Sült lepényhal szeletek jégkáposztás gombóccal
Hozzávalók:
- lepényhal
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- jégkáposzta
- tojás
- só
- bors
- zsemlemorzsa
- petrezselyem
- citrom
- saláta
Elkészítése:
A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert apró kockákra vágjuk, majd roppanósra főzzük. Ezután kivesszük a főzőléből. A jégkáposztát blansírozzuk, majd apróra vágjuk, és a zöldségkockákkal, egy tojással, sóval, borssal, és zsemlemorzsával összekeverjük. Kis golyókat formálunk belőle, és 180 fokon, 16-18 perc alatt készre sütjük őket.
A lepényhalat kifilézzük, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és bőrével együtt ropogósra sütjük.
A halcsontokból redukcióval halmártást készítünk, petrezselyemmel, citrommal, sóval, valamint ízlés szerint további fűszerekkel ízesítjük. A nagyobb salátaleveleket feltekerjük, hústűvel rögzítjük, és forró olajban egy picit megpirítjuk.
A versenyben az ételt a Séf Úr értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/343132399363021/
Utolsó kommentek