Attila hívta fel a figyelmemet a következő ételre. Az eredeti receptet egy kicsit átalakítottam, de a diétássága nem változott. :-)
A vacsorához én salátával tálaltam, de bármilyen más körettel is tálalható.
Lencsés fasírt salátával
Hozzávalók
A fasírthoz:
- 50 dkg darált csirkemell
- 10 dkg lencse (száraz)
- fűszerek ízlés szerint (fokhagyma, gyömbér, garam masala, szárított chilipaprika, bors, só)
- 1/2 dl olíva olaj
- 5 ek kókusz zsír a sütéshez
A salátához:
- 2 fej szívsaláta
- 1 csomag mozzarella
- 5 evőkanál joghurt
- olívaolaj
- 3 evőkanál aszalt vörös áfonya
- só
Elkészítése:
- A lencsét 10 percig párolom, majd megdarálom és a darált csirkemellhez adom. Ízlés szerint fűszerezem és hozzáadom az olíva olajat.
- Az egészet jól összekeverem, majd vizes kézzel egyforma pogácsákat készítek belőlük.
- A forró kókusz zsírban megsütőm a húspogácsákat.
- A szívsalátákat leveleire szedem, megmosom és a zöldség centrifugával megszárítom őket.
- Egy tálba beleteszem a joghurtot, az olíva olajat és a sót.
- Jól összekeverem és azután beleforgatom a leszáríított salátaleveleket.
- Ezután megszórom az apróra tépett mozzarellával és az apróra vágott vörös áfonyával.
Tippek:
A száraz lencse helyett lehet használni konzerv lencsét is. Azt nem kell párolni.
Én keleties ízű fasírtot szerettem volna készíteni, de ízlés szerint bármilyen fűszerezéssel elkészíthető.
Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!
#barnakonyhaja
Utolsó kommentek