A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében ezzel az étellel mutatkoztam be. Nehezítésként a Séf által adott alapanyagot, a bikaherét is fel kellett hozzá használni. A műsorban már többen próbálkoztak risotto készítéssel, de igazán senkinek nem sikerült.
Ebben a receptben a bikahere nem szerepel!

Barna konyhája garnéla risottó A Konyhafőnök bébispenótGarnélás rizotto

Hozzávalók:

  • garnéla
  • risotto rizs
  • fehérbor,
  • petrezselyem
  • póréhagyma
  • bors
  • vaj
  • parmezán
  • olívaolaj
  • bébispenót
  • citrom

Elkészítése

Az apróra vágott póréhagymát olajon megfuttatjuk, a risotto rizst pedig ezen üvegesre pirítjuk, majd felöntjük kb. másfél deci fehérborral és ezt elfőzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Barna konyhája garnéla risottó A Konyhafőnök bébispenótZöldséges alaplével a risotto rizst folyamatos kevergetés mellett megfőzzük, a végén pedig a garnélás fehérbort ráöntjük és elfőzzük. A tűzről levéve hideg vajjal krémesítjük, majd reszelt parmezánnal sűrítjük. Néhány garnélát olívaolajon megpirítunk és tálalhatunk.

A tányérban a risottóra bébispenótot teszünk, szeletelt parmezánnal megszórjuk és a sült garnélákat a tetejére tesszük, pici citrommal ízesítjük.

Barna konyhája garnéla risottó A Konyhafőnök bébispenót
A versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/340828239593437/