A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében szerdán, az első feladat a séf által adott fő alapanyag, az ostoros, csíkos garnéla kreatív felhasználása volt.
Az ízek jók lettek, de a tálalásban talált hiányosságokat a zsűri.
Pirított garnéla hideg bulgursalátával
Hozzávalók:
- bulgur
- ostoros csíkos garnéla
- hagyma
- só
- paradicsom
- uborka
- színes kaliforniai paprikák
- málnaecet
- citrom
- olaj
- kakukkfű
- bazsalikom
- vaj
- fokhagyma
Elkészítése:
A bulgurt forró olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük vízzel, egy egész hagymát beleteszünk a főzővizébe, sózzuk és készre főzzük. Miután megfőtt, lehűtjük. Paradicsomot, uborkát, színes kaliforniai paprikákat kis kockákra aprítjuk és a lehűtött bulgurral összekeverjük. Málnaecettel, citromlével, olajjal, kakukkfűvel, bazsalikommal ízlés szerint ízesítjük, majd félretesszük.
A rák páncélját eltávolítjuk, forró olajon megpirítjuk, a bulgur főzőlevével felöntjük. Vaj hozzáadása mellett szósszá redukáljuk. Az egész garnélákból a bélcsatornát eltávolítjuk és hurkapálcára felszúrjuk, hogy a sütésnél egyenes maradjon. A zúzott fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd a fokhagyma darabok eltávolítása után a garnélát készre pirítjuk. Tálaláskor hideg bulgursaláta ágyat készítünk, melyre ráhelyezzük az egész garnélákat, miután a hurkapálcikákat eltávolítottuk belőlük. Az elkészült szószt kis tálban a tányér mellé kínáljuk.
A versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/342032576139670/
Utolsó kommentek