A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében kedden, az első feladat egy olyan étel elkészítése volt, amelyben liba és szőlő is felhasználásra kerül. Menet közben módosítottam a tervemet és ráadásul az idő is nagyon szorított. Valóban egy diétás tányér sikeredet!

libamell sárgarépa fehérrépa lilahagyma szőlő saláta vaj A Konyhafőnök

Pirított libamell szeletek, zöldséges krémmel töltött szőlővel, pirított libaháj kockákkal

Hozzávalók:

  • libamell
  • bors
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • lilahagyma
  • szőlő
  • vaj
  • saláta

Elkészítése:

A bőrös libamell szeletet beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, és körbepirítjuk. Darabolt sárgarépával, fehérrépával, lilahagymával és szőlőszemekkel, alufóliával lefedett tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ezután a húst pihentetjük.

A párolt zöldségekből krémet készítünk, szükség esetén vajjal fényesítjük, és a kimagozott szőlőszemekbe töltjük.

Egy libaháj csíkot felkockázunk, és a kockákat zsírjára sütjük. Tálalás előtt a libamellet felszeleteljük, a szeletek két oldalát megpirítjuk, és zöldsaláta ágyon tálaljuk.

libamell sárgarépa fehérrépa lilahagyma szőlő saláta vaj A KonyhafőnökA versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/341424842867110/