Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sörkorcsolya

Egyszerű, könnyen elkészíthető sós sütemény. A falatkák elkészítése babra munka, de kis gyakorlattal 15-20 perc alatt a végére lehet érni.

Sajtos (sajtos-sonkás) falatok

Hozzávalók:

  • 1 csomag sütőpapírra tekert friss levelestészta (Sajnos nem volt időm a tészta házilagos elkészítésére, ezért használtam kész tésztát.)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 tojás
  • 2 mokkáskanál szezámmag
  • 1 pici só
  • (1-2 szelet füstölt sonka)

Elkészítése:

  1. A levelestésztát kitekerem, megkenem vékonyan mustárral, enyhén megsózom és megkenem a felvert tojással.
  2. A sajtból kis hasábokat vágok. (kb. 2 cm x 0,5 cm x 0,5 cm)
  3. A tésztát hosszában elfelezem, majd a két fél tésztát feldarabolom kis egyenlő szárú háromszögekre, amelyekbe majd a kis sajthasábokat tekerni fogom.
  4. Egy háromszögbe egy sajtot teszek és a szélesebb feléről kezdve feltekerem. (Ha van otthon sonka, akkor érdemes egy-egy picike sonka csíkot is tenni a sajt mellé és úgy feltekerni. Én fele- fele arányban készítettem csak sajtosat és sajtos-sonkásat.) A feltekert falatkákat szilikonos sütőlappal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
    Nekem 39 db falatkát sikerült készítenem egy csomag leveles tésztából.
  5. A falatkák tetejét megkenem a maradék felvert tojással és reszelt sajtot és/vagy szezámmagot szórok rájuk.
    Én a sajtos falatkákra csak sajtot szórtam és a sajtos-sonkásokra pedig szezámmagot és sajtot, hogy meg lehessen őket különböztetni.
  6. 180 fokon, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütöm.

Frissen a legfinomabb, de a barátaim nem panaszkodtak akkor sem, amikor a sütés után két órával kínáltam őket vele.

Tippek: 

  • Természetesen lehet nagyobb falatokat is készíteni, akkor azokhoz nagyobb darab sajtot és/vagy sonkát érdemes használni.
  • A tésztát nem feltétlenül kell megkenni mustárral, annélkül is finom, de nekem most ez volt a koncepcióm.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Egyszerű "kímélő" sütemény - Judit kedvence

Ennek a süteménynek az elkészítése egyszerű és mindössze néhány alapanyag szükséges hozzá.
 

túró mák kocka sütemény citrom piskóta tojás

Edit, aki már kóstolta azt mondta: "Mindenfele elfogultság nélkül isteni!!!  A legjobban a reszelt citromhéj íze tetszett, ahogyan "meglepte" az embert az édes túrós tészta után. Se túl édes, se túl savanyú... Nagyon finom volt!"

Túrós-mákos kocka

Hozzávalók hat nagyobb kockához:

 A piskótához

  • 4 db közepes méretű tojás
  • 80 g xilit vagy ennek megfelelő más édesítő
  • 80 g darált mák
  • egy csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna

A túrókrémhez

  • 400 g zsírszegény túró
  • 5 evőkanál natúr joghurt
  • néhány csepp folyékony édesítő (ízlés szerint)
  • néhány csepp vaníliaaroma vagy őrölt vanília
  • fél citrom reszelt héja

A díszítéshez

  • egy kevés darált mák
  • fél citrom vagy lime reszelt héja

Elkészítése:

A piskóta tészta készítése

  1. A szétválasztott tojások sárgáját az édesítővel kihabosítom.
  2. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verem.
  3. A mákot és a szódabikarbónát összekeverem.
  4. A fehérjehabba beleforgatom a kihabosított tojássárgáját és a szódabikarbónás mákot.
  5. Az így elkészített piskóta masszát egy kb. 20 x 24 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe töltöm és elegyengetem.
  6. 180 fokos, előmelegített sütőben 15 percig (tűpróba) sütöm.
  7. Ha a piskóta tészta megsült félreteszem hülni.

Amíg a tészta sül, addig összeállítom a túrókrémet

  1. A krém hozzávalóit egy tálba összeöntöm és botmixerrel krémesítem. (annál jobb lesz a krém, minnél jobban sikerül a túrót krémes állagúra készíteni)

A krémes állagot light krémsajt hozzáadásával lehet még fokozni. (Én nem tettem hozzá.)

A sütemény összeállítása

  1. A kihült piskótalapot keresztben kettévágom. (A hosszabbik oldalára merőlegesen.)
  2. Az így kapott kb. 20 x 12 cm-es lapokat vízszintesen elvágom.
  3. A négy piskótalapot egyenként megkenem a túrókrémmel. (Érdemes egyenletesen elosztani a krémet a lapokra. Ha marad, akkor azt a tetejére teszem.)
  4.  A megkent piskótalapokat egymásra helyezzük és kis időre a hűtőbe teszem. (Én a gyorsabb hűtés miatt kb 15 percre a mélyhűtőbe tettem.)
  5. A hűtőből kivéve a széleket levágom és felkockázom.

Azonnal fogyasztható..., de a hűtőbe visszatéve, tovább hűtve még finomabb.
 

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Névnapra virágot

Esetleg rózsát? Almarózsát?

Almarózsa

Néhány napja kaptam egy bejegyzést a facebook oldalamra, hogy ezt a süteményt készítsem el. Azzal a kiegészítéssel jelent meg , hogy "Lehet nem diétás a tészta...de Te tuti megoldod és szerintem egy ilyen pont jó a repertoárodba".
Ez az adag most idő hiányában bolti leveles tésztából készült, de el fogom készíteni házilag készített "diétás" tésztával is.

Ha valaki mégis el szeretné készíteni így, akkor itt van hozzá a recept.

Almarózsa

Hozzávalók:

  • 1 csomag levelestészta
  • 2 alma (nekem három kellett, mert bénáztam a szeleteléssel)
  • őrölt fahéj
  • 1 citrom
  • folyékony édesítőszer
  • 1 tojás
  • 1 pici xilit a szóráshoz

 Elkészítése:

  1.  Az almákat megmosom, félbe vágom, kimagozom és vékonyra felszeletelem. Meglocsolom őket citromlével és megszórom fahéjjal.  
  2. A tojást egy kis edénybe felverem, fonyékony édesítővel és fahéjjal fűszerezem.
  3. A leveles tésztát kitekerem, megkenem a tojással és kb. 3 cm-es csíkokra vágom.
  4. A csíkokra felteszem az almaszeleteket úgy hogy a szeletek teteje kilátszódjon, a tészta alját ráhajtom a felrakott almákra. A tészta csík még kenetlen felét megkenem tojással és szorosan feltekerem.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percet sütöm.
  6. A sütőből kivéve rászitálom a xilitet.
    ​ 

Melegen fogyasztva kiválló! Sajnos ebből sem maradt egy falat sem...

#barnakonyhaja ...folytatása következik...


 

0 Tovább

Barna konyhája

blogavatar

Sütés, főzés, "egészséges" ételek, hobbi, alkotások, élmények, #barnakonyhaja #barnafőz #barnasüt

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

tojás (13),citrom (6),(6),eritrit (5),paradicsom (4),zabpehelyliszt (4),A Konyhafőnök (4),zabpehely (4),joghurt (4),sütőpor (4),fokhagyma (3),sajt (3),hagyma (3),cukkini (3),zsírszegény túró (3),fahéj (3),kakaó (3),olaj (3),csirkemell (3),fehérrépa (3),vaj (3),erdeigyümölcs (2),tej (2),Alma (2),krémsajt (2),szilva (2),egészséges étel (2),bors (2),saláta (2),sárgarépa (2),natúr joghurt (2),lilahagyma (2),uborka (2),xilit (2),dió (2),mozarella (2),szódabikarbóna (2),bazsalikom (2),leveles tészta (2),petrezselyem (2),túró (2),sütemény (2),mák (2),brokkoli (2),gyömbér (2),masnap (2),karfiol (2),palacsinta (2),szívsaláta (1),túrókrém (1),édesség (1),olíva olaj (1),Barna konyhája (1),vörös áfonya (1),mogyoró tej (1),egészséges (1),sovány túró (1),kókuszliszt (1),másnap (1),trappista sajt (1),csiperkegomba (1),zsírszegény főző kakaópor (1),liga margarin (1),amerikai palacsinta (1),laktózmentes tej (1),garnéla (1),túrótorta (1),liszt mentes (1),kókusz tej (1),málnaecet (1),barnarizs (1),tejföl (1),majonéz (1),laktózmentes sajt (1),#barnakonyhaja (1),darált mák (1),#barnasüt (1),remulád (1),cukkini remulád (1),kókuszzsír (1),mustár (1),citromlé (1),sonkahagyma (1),reszelt parmezán (1),parmezán (1),parmezán forgács (1),málna (1),eper (1),bulgur (1),ostoros csíkos garnéla (1),színes kaliforniai paprika (1),szőlő (1),libamell (1),bébispenót (1),feketeretek (1),lencse (1),kakukkfű (1),zsírszegény kakaó (1),vanília (1),zsemlemorzsa (1),jégkáposzta (1),lepényhal (1),zeller (1),risottó (1),keksz (1),feta sajt (1),tonhal (1),bagett (1),mediterrán (1),virsli (1),lecsó (1),paprika (1),penne (1),füstölt sajt (1),kacsa (1),édesburgonya (1),füstölt sonka (1),tejszín (1),oliva olaj (1),szerecsendió (1),öntet (1),fasírt (1),alma (1),csomagolás (1),doboz (1),almarózsa (1),sajtos tészta (1),zsíros kenyér (1),tojásrántotta (1),fehérje (1),parradicsom (1),sonka (1),sós sütemény (1),piskóta (1),kocka (1),uzsonna (1),tízórai (1),cékla (1),kacsamell (1),stevia (1),muffin (1),sütőtök (1),kezdetek (1),étcsokoládés szója drazsé (1),menta (1),étcsokoládé (1),csokoládé (1),körte (1),barnacukor (1),mazsola (1),szegfűszeg (1),szerecsndió (1),rízsliszt (1),olívaolaj (1),gyümölcs joghurt (1),reggeli (1),narancslé (1),Párizs (1),croissant (1),bögre (1),mikró (1),rozmaring (1),édesítő (1),baugette (1),rosé bor (1),bögrés süti (1),tapasztalat (1),reggel (1),süti (1),vörösbor (1),pékség (1),folyékony édesítő (1)

Utolsó kommentek

Követők

Kiss Barna