Egy gyorsan összeállítható, nagyon egyszerű sütemény következik. Valószínűleg gyorsan el fog fogyni. Érdemes bátran kísérletezni a fűszerezéssel.
Illatos-joghurtos almatorta
Hozzávalók:
- 30 dkg rízsliszt
- 15 dkg nádcukor vagy barnacukor
- 3 db tojás
- 4 db alma
- 3,5 dl joghurt
- 1,5 dl olívaolaj vagy dióolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió, őrölt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 db narancs, reszelt héja
- porcukor (a tetejére) ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
- A tojásokat és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a joghurtot és olajat.
- Az almákat megpucolom, kockára vágom és a joghurtos masszába teszem.
- A száraz anyagokat összeszitálom, összekeverem, belereszelem a narancshéjat, majd belekeverem a joghurtos masszába.
- A masszát egy sütőpapírral kibélelt, kiolajozott kb. 23 cm-es, kapcsos sütőformába öntöm.
- 180 fokra előmelegített sütőben, 55-60 percig sütöm.
Tippek:
Érdemes kipróbálni más őszi gyümölccsel is.
Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!
#barnakonyhaja
Utolsó kommentek