Reggel általában kevés idő áll rendelkezésre étel készítésre. Jó ha a reggelire futja. Így ennek a sütőtökös muffinnak az előkészítését is este csináltam. Összeállítottam a tésztát, majd reggel megsütöttem a muffinokat.
Sütőtökös-gyömbéres csokis muffin
Hozzávalók:
- 250 g sütőtök
- 2 db tojás
- 80 ml olívaolaj
- 150 g zabpehelyliszt
- 150 g eritrit
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
- egy kevés frissen reszelt gyömbér
- 1 csipet só
- egy kevés darabolt csokoládé
Elkészítése:
- A sütőtököt meghámozom, kimagozom, darabokra vágom és forró sütőben megsütöm. Ha elkészült, akkor pürésítem és hagyom kihűlni.
- A tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét egy tálban összekeverem. Reszelek rá friss gyömbért és azt is belekeverem.
- A lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót egy másik tálban elvegyítem.
- A két tál tartalmát összedolgozom, és a muffinpapírokkal bélelt (12-es) muffinsütőbe egyenletesen elosztom a tésztát.
- A muffinok tetejére egy-egy kisebb darab csokoládét teszek.
- 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
- Végül olvasztot csokoládéval díszítem a muffinokat.
Tippek:
Érdemes egyszerre nagyobb mennyiségű tököt megsütni, mert nagyon sok ételhez felhasználható. Így nem kell minden egyes alkalommal a tök sütéssel kezdeni a folyamatot. A megsütött kihűlt tök kivállóan tárolható a hűtőben néhány napig.
Nem csak muffinhoz használható, hanem levesekhez, krémekhez is.
Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!
#barnakonyhaja
Utolsó kommentek