Reggel általában kevés idő áll rendelkezésre étel készítésre. Jó ha a reggelire futja. Így ennek a sütőtökös muffinnak az előkészítését is este csináltam. Összeállítottam a tésztát, majd reggel megsütöttem a muffinokat.

muffin sütőtök eritrit zabpehelyliszt gyömbér tojás fahéj sütőpor csokoládé

Sütőtökös-gyömbéres csokis muffin

Hozzávalók:

  • 250 g sütőtök
  • 2 db tojás
  • 80 ml olívaolaj
  • 150 g zabpehelyliszt
  • 150 g eritrit
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • egy kevés frissen reszelt gyömbér
  • 1 csipet só
  • egy kevés darabolt csokoládé

Elkészítése:

  1. A sütőtököt meghámozom, kimagozom, darabokra vágom és forró sütőben megsütöm. Ha elkészült, akkor pürésítem és hagyom kihűlni.
  2. A tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét egy tálban összekeverem. Reszelek rá friss gyömbért és azt is belekeverem.
  3. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót egy másik tálban elvegyítem.
  4. A két tál tartalmát összedolgozom, és a muffinpapírokkal bélelt (12-es) muffinsütőbe egyenletesen elosztom a tésztát.
  5. A muffinok tetejére egy-egy kisebb darab csokoládét teszek.
  6. 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
  7. Végül olvasztot csokoládéval díszítem a muffinokat.

Tippek:

Érdemes egyszerre nagyobb mennyiségű tököt megsütni, mert nagyon sok ételhez felhasználható. Így nem kell minden egyes alkalommal a tök sütéssel kezdeni a folyamatot. A megsütött kihűlt tök kivállóan tárolható a hűtőben néhány napig.
Nem csak muffinhoz használható, hanem levesekhez, krémekhez is.

Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!

#barnakonyhaja