A Konyhafőnök című műsor 4. heti elődöntőjében kedden, a második feladat szerint a fekete-fehér színeknek kellett megjelennie a tányérokon. Nekem ez nem sikerült a legjobban. A tányér fele megfelelt az elvárásoknak, de a másik fele nem illlett a tanyérra.
Karfiolos csirkemell töltött fekete retekkel
Hozzávalók:
- csirkemell
- só
- bors
- karfiol
- sajt
- feketeretek
- fehérrépa
- vaj
Elkészítése
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. A karfiolt virágaira szedjük, és fűszerezett lében félkészre pároljuk, majd az előkészített csirkemellre halmozzuk. Ezután sajttal beborítjuk, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
A fekete retek gumókat vékony szeletekre vágjuk, blansírozzuk, majd egy sugár irányban ejtett vágás segítségével kis tölcséreket készítünk belőle. A tölcséreket selymes állagú, fehérrépa-krémmel megtöltjük. Végezetül zöld fűszerekkel díszítve egy pici olíva öntettel tálaljuk.
A versenyben az ételt Fördős Zé értékelte.
Az értékelés megtekinthető itt: https://www.facebook.com/barnakonyhaja/videos/341435119532749/
Utolsó kommentek