Egy kis különlegesség ráérős reggelekre!
Zabpelyhes palacsinta
Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehely
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 db tojás
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 4 dl tej
- folyékony édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)
Elkészítése:
- A tojások sárgáját és az édesítő szert habosra keverem, majd hozzáadom a kókuszolajat, a tejet és a sütőport.
- Beledolgozom a megdarált zabpelyhet, majd egy kis időre félreteszem.
- A tojás fehérjéket habbá verem és belekeverem a zabpelyhes masszába.
- Kókuszolajjal kiolajozott palacsintasütőben kisütöm a palacsintákat.
Tippek:
A töltelékhez én sovány túrót, apróra vágott mazsolát, reszelt citromhéjat és folyékony édesítőt használtam. Egy kis fagyasztott erdei gyümölccsel díszítettem.
Izlés szerint bármilyen édes vagy sós töltelékkel érdemes kipróbálni.
Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!
#barnakonyhaja
Utolsó kommentek