Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Percek alatt asztalon az ebéd

Kicsit elhúzódott a délutáni programunk és a betervezett konfitált kacsa elkészítésének végét  már nehezen tudtuk volna evés nélkül kivárni.

Így ismét az a helyzet állt elő, amivel gondolom mások is igen gyakran találkoznak, hogy abból kellett ételt készíteni amit itthon találtam. Íme a mai estebéd.

Cukkinis-sonkás penne

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg penne
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes cukkini
  • 4 szelet füstölt sonka
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 szál petrezselyem
  • kókuszolaj
  • bors
  • 5-10 dkg sajt
  • szerecsendió (tálaláshoz)
  • olivaolaj (tálaláshoz)

Elkészítése:

  1. Az apróra vágott hagymát a sonkával egy kevés kókuszolajon serpenyőben megpirítom.
  2. A megpucolt, felkockázott cukkint is a serpenyőbe teszem és tovább pirítom őket.
  3. Ha a cukkini puha lett, akkor hozzáöntöm a tejszínt, sóval, borssal ízesítem és összeforralom.
  4. A megzőzött tésztáról leöntöm a vizet és beleforgatom a tejszínes szószba.
  5. A szószos tésztát tányérra teszem. Megszórom felkockázott sajttal, tépett petrezselyemmel, reszelek rá szerecsendiót és meglocsolom egy kis olivaolajjal.

Elkészítési idő kb. 20 perc. (Amíg a tésztát megfőztem, addig a szószt elkészítettem.)

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Befolyásoló apróságok

- avagy a mai vacsora inspirációja.

Robi ma délután megosztott egy képet a facebook oldalán. Hithetetlenül szép a hely.  A kép Olaszországban a Manarola Coast -on készült. Már délután azon gondolkoztam, hogy szívesen lennék most a helyébe és én is inkább ott kortyolnám a kávémat.

Később küldött nekem egy fotót (segítve a konyhai fejlődésemet), úgy hiszem a vacsorájáról. Az étel neve Sea bass ravioli (Tengeri sügér ravioli). Én még soha nem ettem ilyet, de ezt a képet látva valamint az előző kép emléke "mediterrán"  érzéseket keltett bennem.

Este Judit feltette a szokásos kérdést: "Nincs valami?" Természetesen #barnakonyhaja -ban valami mindig van, de hogy mi legyen az, az már nem mindig egyszerű feladat. Miközben indultam a konyha felé még meg is kérdezte: "Mi lesz az?". Nem tudom - feleltem, - majd amíg kiérek a konyhába kitalálom.

Tényleg nem is tudtam még akkor, csak a "mediterrán" érzés volt bennem. Végül az itthon talált dolgokból, ez készült:

Vajas, tonhalas pirítós, "mediterrán" salátával

Hozzávalók két főre:

  • 1 db Fit&Well magvas bagett  (bármilyen más, nem édes pékárú is használható)
  • néhány kenésnyi vaj ( én Bords Eve-t használtam, bár az nem vaj...)
  • 1 kis doboz tonhalkonzerv
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2  feta sajt
  • 1/2 uborka
  • 1 paradicsom
  • 10-15 olivabogyó
  • friss bazsalikom levél
  • olivaolaj

Elkészítése:

  1. A lilahagymát megpucolom, apróra vágom és egy tálba teszem.
  2. Hozzáadom a felkockázott feta sajtot és a szintén felkockázott uborkát, paradicsomot.
  3. Meglocsolom egy kevés oliva olajjal és hozzáadom az olivabogyókat.
  4. Rászórom az apróra vágott friss bazsalikomot, enyhén sózom és összekeverem.
  5. A magvas bagettet ferdén felkarikázom. Mindkét oldalát megkenem vékonyan vajjal és mindkét oldalát egy forró serpenyőben egy picit megpirítom.
  6. A megpirított bagett szeletekre ráhalmozom a tonhalat egy kis vajjal vegyítve.
  7. Egy nagy tányérra halmozom a salátát és a tonhalas bagett szeleteket mellé teszem. Az egészet díszítem egy csipetnyi vágott bazsalikom szórással.

Elkészítése 5-10 perc. Azonal fogyasztható. Reggelire, uzsonnára is kiválló.

Köszönöm Robinak az inspirációt!  

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Sörkorcsolya

Egyszerű, könnyen elkészíthető sós sütemény. A falatkák elkészítése babra munka, de kis gyakorlattal 15-20 perc alatt a végére lehet érni.

Sajtos (sajtos-sonkás) falatok

Hozzávalók:

  • 1 csomag sütőpapírra tekert friss levelestészta (Sajnos nem volt időm a tészta házilagos elkészítésére, ezért használtam kész tésztát.)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 tojás
  • 2 mokkáskanál szezámmag
  • 1 pici só
  • (1-2 szelet füstölt sonka)

Elkészítése:

  1. A levelestésztát kitekerem, megkenem vékonyan mustárral, enyhén megsózom és megkenem a felvert tojással.
  2. A sajtból kis hasábokat vágok. (kb. 2 cm x 0,5 cm x 0,5 cm)
  3. A tésztát hosszában elfelezem, majd a két fél tésztát feldarabolom kis egyenlő szárú háromszögekre, amelyekbe majd a kis sajthasábokat tekerni fogom.
  4. Egy háromszögbe egy sajtot teszek és a szélesebb feléről kezdve feltekerem. (Ha van otthon sonka, akkor érdemes egy-egy picike sonka csíkot is tenni a sajt mellé és úgy feltekerni. Én fele- fele arányban készítettem csak sajtosat és sajtos-sonkásat.) A feltekert falatkákat szilikonos sütőlappal vagy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
    Nekem 39 db falatkát sikerült készítenem egy csomag leveles tésztából.
  5. A falatkák tetejét megkenem a maradék felvert tojással és reszelt sajtot és/vagy szezámmagot szórok rájuk.
    Én a sajtos falatkákra csak sajtot szórtam és a sajtos-sonkásokra pedig szezámmagot és sajtot, hogy meg lehessen őket különböztetni.
  6. 180 fokon, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütöm.

Frissen a legfinomabb, de a barátaim nem panaszkodtak akkor sem, amikor a sütés után két órával kínáltam őket vele.

Tippek: 

  • Természetesen lehet nagyobb falatokat is készíteni, akkor azokhoz nagyobb darab sajtot és/vagy sonkát érdemes használni.
  • A tésztát nem feltétlenül kell megkenni mustárral, annélkül is finom, de nekem most ez volt a koncepcióm.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább

Első bejegyzés

Néhány hónappal ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy ezeket a sorokat írom, de most mégis...

Soha nem mozogtam teljesen idegenként a konyhában, mert érdekes módon mindig volt otthon valami olyan teendő, amit édesanyám szerint én is el tudtam végezi, de nem éreztem késztetést arra, hogy egyhuzamban hosszabb időt töltsek ott aktívan.
Arra meg még véletlenül se, hogy ilyenekről írjak.

Az élet 2005 környékén egyebek mellett rákényszerített arra is, hogy kitörjek a zsíros kenyér - tojásrántotta - sajtostészta készítés ismeretének és gyakorlatának bűvköréből és elkészítsek másféle főzéssel vagy sütéssel készült ételeket is.
Arra nem emlékszem, hogy mi volt az első "komolyabb" étel amit az asztalra tettem, de ma már örömmel tölt el, ha alkothatok valamit.

Szívesen kísérletezem. Számomra nem csak az a fontos, hogy mi kerül az asztalra de az is, hogy hogyan. Ahogyan tapasztalom ez nem csak nekem öröm, hanem azoknak is akik megkóstolhatják és azoknak is akik láthatják a virtuális téren keresztül.
(Néhányan közülük lehet, hogy majd kóstolni is fogják.)

Köszönöm Juditnak a biztatást és azt, hogy elviseli ezt a nem rég óta kicsúcsosodott mániámat.
Köszönöm a bátorító szavakat és az eddigi és a jövőbeni kritikákat.

Ez a blog a jelenlegi terveim szerint ételek készítéséről, élmények megosztásáról, magam és mások örömére történő publikálásáról szól majd. Hogy ez meddig tart majd és hová jut el, ezt most még nem tudom.

Kezdetnek itt egy fotó. Részlet abból a valódi konyhából ahol a #barnakonyhaja ételek készülnek.

kezdetek zsíros kenyér tojásrántotta sajtos tészta

#barnakonyhaja ...folytatása következik...

0 Tovább
12
»

Barna konyhája

blogavatar

Sütés, főzés, "egészséges" ételek, hobbi, alkotások, élmények, #barnakonyhaja #barnafőz #barnasüt

Címkefelhő

tojás (13),citrom (6),(6),eritrit (5),paradicsom (4),zabpehelyliszt (4),A Konyhafőnök (4),zabpehely (4),joghurt (4),sütőpor (4),fokhagyma (3),sajt (3),hagyma (3),cukkini (3),zsírszegény túró (3),fahéj (3),kakaó (3),olaj (3),csirkemell (3),fehérrépa (3),vaj (3),erdeigyümölcs (2),tej (2),Alma (2),krémsajt (2),szilva (2),egészséges étel (2),bors (2),saláta (2),sárgarépa (2),natúr joghurt (2),lilahagyma (2),uborka (2),xilit (2),dió (2),mozarella (2),szódabikarbóna (2),bazsalikom (2),leveles tészta (2),petrezselyem (2),túró (2),sütemény (2),mák (2),brokkoli (2),gyömbér (2),masnap (2),karfiol (2),palacsinta (2),szívsaláta (1),túrókrém (1),édesség (1),olíva olaj (1),Barna konyhája (1),vörös áfonya (1),mogyoró tej (1),egészséges (1),sovány túró (1),kókuszliszt (1),másnap (1),trappista sajt (1),csiperkegomba (1),zsírszegény főző kakaópor (1),liga margarin (1),amerikai palacsinta (1),laktózmentes tej (1),garnéla (1),túrótorta (1),liszt mentes (1),kókusz tej (1),málnaecet (1),barnarizs (1),tejföl (1),majonéz (1),laktózmentes sajt (1),#barnakonyhaja (1),darált mák (1),#barnasüt (1),remulád (1),cukkini remulád (1),kókuszzsír (1),mustár (1),citromlé (1),sonkahagyma (1),reszelt parmezán (1),parmezán (1),parmezán forgács (1),málna (1),eper (1),bulgur (1),ostoros csíkos garnéla (1),színes kaliforniai paprika (1),szőlő (1),libamell (1),bébispenót (1),feketeretek (1),lencse (1),kakukkfű (1),zsírszegény kakaó (1),vanília (1),zsemlemorzsa (1),jégkáposzta (1),lepényhal (1),zeller (1),risottó (1),keksz (1),feta sajt (1),tonhal (1),bagett (1),mediterrán (1),virsli (1),lecsó (1),paprika (1),penne (1),füstölt sajt (1),kacsa (1),édesburgonya (1),füstölt sonka (1),tejszín (1),oliva olaj (1),szerecsendió (1),öntet (1),fasírt (1),alma (1),csomagolás (1),doboz (1),almarózsa (1),sajtos tészta (1),zsíros kenyér (1),tojásrántotta (1),fehérje (1),parradicsom (1),sonka (1),sós sütemény (1),piskóta (1),kocka (1),uzsonna (1),tízórai (1),cékla (1),kacsamell (1),stevia (1),muffin (1),sütőtök (1),kezdetek (1),étcsokoládés szója drazsé (1),menta (1),étcsokoládé (1),csokoládé (1),körte (1),barnacukor (1),mazsola (1),szegfűszeg (1),szerecsndió (1),rízsliszt (1),olívaolaj (1),gyümölcs joghurt (1),reggeli (1),narancslé (1),Párizs (1),croissant (1),bögre (1),mikró (1),rozmaring (1),édesítő (1),baugette (1),rosé bor (1),bögrés süti (1),tapasztalat (1),reggel (1),süti (1),vörösbor (1),pékség (1),folyékony édesítő (1)

Utolsó kommentek

Követők

Kiss Barna