Ha este van egy kis időnk elkészíteni ezt a receptet, akkor másnap reggel egy igazán finom kakaós keksszel kényeztethetjük magunkat, párunkat, családunkat.

Az a hír járja, hogy minél tovább áll a keksz, annál finomabb. Sajnos nálunk 48 óránál tovább még nem maradt meg egy darabja sem az adott sütésnek, így ezzel kapcsolatos hosszútávú tapasztalatokról nem tudok beszámolni.

kakaó keksz zabpehelyliszt xilit stevia eritrit

Kakaós keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg eritrit vagy xilit
  • 1 csomag vanilliás cukor
  • 30 dkg zabpehely liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

  1. A hozzávalókat összegyúrom.
  2. kb. 30 grammos darabokat vágok a masszából
  3. Kis golyókat formálok a darabokból és kézzel korong formájúra lapítom. Sütibélyegzővel mintát nyomok rá. Ha nincs, akkor villával vagy hústűvel mintázom a tetejét.
  4. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütöm.

Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!

#barnakonyhaja