Ha este van egy kis időnk elkészíteni ezt a receptet, akkor másnap reggel egy igazán finom kakaós keksszel kényeztethetjük magunkat, párunkat, családunkat.
Az a hír járja, hogy minél tovább áll a keksz, annál finomabb. Sajnos nálunk 48 óránál tovább még nem maradt meg egy darabja sem az adott sütésnek, így ezzel kapcsolatos hosszútávú tapasztalatokról nem tudok beszámolni.
Kakaós keksz
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 10 dkg eritrit vagy xilit
- 1 csomag vanilliás cukor
- 30 dkg zabpehely liszt
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- A hozzávalókat összegyúrom.
- kb. 30 grammos darabokat vágok a masszából
- Kis golyókat formálok a darabokból és kézzel korong formájúra lapítom. Sütibélyegzővel mintát nyomok rá. Ha nincs, akkor villával vagy hústűvel mintázom a tetejét.
- Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütöm.
Kövess a https://www.facebook.com/barnakonyhaja és/vagy a https://instagram.com/barnakonyhaja/ oldalon!
#barnakonyhaja
Utolsó kommentek