Úgy tűnik, hogy végérvényesen itt az ősz. Ma délben még fürdőzhettünk a napfényben, de holnaptól a szürke ég lesz jellemző az elkövetkezendő napjainkra.
Szeretem amikor a sütőből a fahéj és a szilva illata árad és ez a nehéz illat egyértelműen az ősz illata számomra.
Almás-szilvás zabpelyhes sütemény
Hozzávalók:
Elkészítése:
- Az almákat egy nagy tálba reszelem és hozzáadom az apróra vágott szilvákat.
- A citrom levét kifacsarom és a 4 kávéskanál fahéjjal együtt hozzáadom a gyümölcsökhöz.
- A tojásokat felverem, egy kicsit sózom és hozzáadom a többihez.
- A zabpelyhet és az apróra vágott diót is hozzáadom, néhány csepp folyékony édesítővel édesítem. Jól összeforgatom és 5-10 percig állni hagyom.
- A Rámával kikent tepsibe beleöntöm a masszát és elegyengetem.
- A tetejére apróra vágott diót és mazsolát szórok. Ezeket belenyomom a masszába.
- 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm (tűpróba).
- Ha elkészült hagyom kihülni, majd felszeletelem.
Elkészítési idő kb. 20-25 perc előkészület + sütés.
#barnakonyhaja ...folytatása következik...
Utolsó kommentek