Úgy tűnik, hogy végérvényesen itt az ősz. Ma délben még fürdőzhettünk a napfényben, de holnaptól a szürke ég lesz jellemző az elkövetkezendő napjainkra.

Szeretem amikor a sütőből a fahéj és a szilva illata árad és ez a nehéz illat egyértelműen az ősz illata számomra.

Alma zabpehely szilva tojás citrom dió fahéj

Almás-szilvás zabpelyhes sütemény

Hozzávalók:

Alma zabpehely szilva tojás citrom dió fahéj

Elkészítése:

  1. Az almákat egy nagy tálba reszelem és hozzáadom az apróra vágott szilvákat.
  2. A citrom levét kifacsarom és a 4 kávéskanál fahéjjal együtt hozzáadom a gyümölcsökhöz.
  3. A tojásokat felverem, egy kicsit sózom és hozzáadom a többihez.
  4. A zabpelyhet és az apróra vágott diót is hozzáadom, néhány csepp folyékony édesítővel édesítem. Jól összeforgatom és 5-10 percig állni hagyom.
  5. A Rámával kikent tepsibe beleöntöm a masszát és elegyengetem.
  6. A tetejére apróra vágott diót és mazsolát szórok. Ezeket belenyomom a masszába.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm (tűpróba).
  8. Ha elkészült hagyom kihülni, majd felszeletelem.

Elkészítési idő kb. 20-25 perc előkészület + sütés.

#barnakonyhaja ...folytatása következik...